Reklame

U Gradskoj upravi u Zaječaru, ali i u javnim preduzećima i ustanovama vrši se veliki pritisak na zaposlene kako bi protivno svojoj volji prisustvovali mitingu Srpske napredne stranke u petak 19. aprila u Beogradu, navodi Gađanska inicijativa „Zaječar 1 od 5 miliona“ u saopštenju.

Oni postavljaju javno pitanje „Da li je posao direktora javnih preduzeća i ustanova kao i najviših funkcionera Gradske uprave da organizuju posao i pruže dobre usluge građanima, ili da pod prisilom pune autobuse za partijske mitinge?“.

Aktivisti građanske inicijative „Zaječar 1 od 5 miliona“ i „Asocijacije slobodnih odbornika“ u petak će, kako najavljuju u saopštenju, evidentirati zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama koji su tog dana napustili radno mesto i organizovanim autobusima otišli na miting SNS-a.

„Pozivamo sve sugrađane da odbiju odlazak na miting pod prisilom i obavezujemo se da ćemo svakom pružiti besplatnu pravnu pomoć ukoliko se vlast usudi da ti ljudi snose bilo kakve posledice“, dodaju u saopštenju.