foto:Beta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da postoje precizni podaci o broju obolelih vojnika od korona virusa, ali da te informacije neće biti predstavljene javnosti.

On je gostujući na TV Hepi izjavio da „99,9 odsto“ vojnika obolelih od COVID-19 ima lakše simptome bolesti i da se nalaze u karantinu.

Govoreći o situaciji u prihvatnim centrima u Srbiji, koje tokom vanrednog stanja obezbedjuje vojska, Vulin je rekao da nijedan migrant nije zaražen korona virusom usled oštrijih mera karantina koje su na snazi.

„Više od 8.000 migranata na teritoriji naše zemlje nalazi se u 18 prihvatnih centara. Imaju sve što im je potrebno, ali nema izlaska. To je karantin i oni moraju da budu unutra“, naveo je Vulin.

Povodom incidenta koji se nedavno dogodio u prihvatnom centru u Krnjači, kada je došlo do tuče, ministar je objasnio je da je jedna sirijska porodica pokušala da pobegne, ali da je u tome zaustavljena.

„Tada se okupilo stotinak migranata koji su hteli da ih podrže u tome i naša vojska je u skladu s Pravilom službe i zakonima ispalila tri metka u vazduh. Nagradiću dva pripadnika Vojske Srbije koji su izdali i izvršili naredjenje, jer su poštovali zakone i Pravilo službe, nikoga nisu povredili, a zaštitili su sebe i svoje pripadnike“, kazao je Vulin.

On je ocenio da su priče da će se 400 hiljada migranata naseliti na jug Srbije lažne, istakao je da svi koji trenutno borave u zemlji moraju da poštuju zakone, kao i da svi migranti žele da odu u države zapadne Evrope.

Izvor: BETA

Reklame