Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će uskoro biti poznati članovi  nove Vlade Srbije i da će svakako biti promena u Nemanjinoj 11.

Vučić je za TV Pink, na pitanje o formiranju Vlade, rekao da bi neki, da se požurilo sa formiranjem, rekli „sve je isto“, a kada se čeka, onda se misli da je reč o igri.

„Nije lako da rešavate formiranje lokalnih uprava. Želimo da u 40 ili 50 odsto samouprava dovedemo nove ljude, ne zato što su stari radili loše, već zato što nova vremena zahtevaju nove ljude“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je bliži formiranju koncentracione ili koalicione vlade, Vučić je rekao da je „bliži onome što javnost misli da je njegova druga opcija“.

„Svakako je da će u Nemanjinoj biti promena. Tako i u Skupštini imamo više od 100 potpuno novih ljudi, mladih i kvalitetnih, koji žele da se dokazuju i uče. Uz njih ćemo se lakše izboriti sa svim izazovima i sa onim što nas čeka – sa borbom za Kosovo“, naveo je Vučić.

On je dodao da danas očekuje određene odluke iz Republike Srpske, i da to mora da prouči.

Imamo puno teškog posla, plus korona virus i ekonomija koja je napravila pravu propast u svetu. Moramo Srbiju da izvlačimo da bude jedna od najuspešnijih, rekao je Vučić.

Kada je reč o najavi da će biti formiran Ttm za zaštitu svetinja, Vučić kaže da će se o bezbednosti svetinja govoriti i u Briselu. Ističe da će država dati sve od sebe da se one zaštite, ali da neće biti lako.

„Jakom borbom potrudićemo se da sačuvamo naše svetinje“,  kaže Vučić.

Na pitanje o sastanku u Vašingtonu, Vučić kaže da nema problem da razgovara o svakoj temi.

Izvor: Danas

Reklame