Vanrdno obraćanje, foto: Glas Zaječara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će penzioneri najkasnije do 1. januara 2023. imati povećanje od bar 18,2 odsto, do kojeg će se doći iz dva puta, od čega će prvi deo povećanja biti najkasnije u novembru, decembru.

„To je gotovo neveravatno u ovim uslovima. Obezbedili smo i novac, počinjemo razgovore sa Medjunarodnim monetarnim fondom, želimio i da da nam odobri“, rekao je Vučić, prilikom otvaranja sektora B5 obilaznice oko Beograda, navodeći da je to najveće povećanje u dužem nizu godina.

On je rekao da je „fantastična“ vest i da je u planu i veliko povećanje minimalca, dvocifreno izmedju 12 i 14 odsto, ali da će teret snositi država a ne poslodavci, tako da to neće oterati strane investitore.

Prema njegovim rečima, u martu naredne godine prosečna primanje na nivou Srbije biće 710 evra, a dodao je i da će primanja u javnom sektoru biti značajna.

Vučić: Spremamo se za zimu, nemoguća borba, država krvari ali smo štedeli novac

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nova vlada morati mnogo da radi kako bi Srbija spremno dočekala zimu ali se i sada radi svaki dan.

„Teku pripreme, činimo sve što možemo ali to je nemoguća borba“, rekao je Vučić, prilikom otvaranja obilaznice oko Beograda, govoreći o energentima.

Kako je rekao, govoreći o troškovima, „država krvari, ali naporno radimo i spremamo mnogo para za zimu, jer smo štedeli i nismo se njime razbacivali pred izbore“.

„Srbija ima, ne računajući Bugarsku, i tu smo negde sa Rumunijom, od svih ovih na prostoru bivše Jugoslavije zvanično najnižu stopu javnog duga. A u odnosu na Zapad ubedljivo nižu“, rekao je Vučić, dodajući da su to velike stvari „za budućnost naše dece“.

Izvor: Beta

Reklame