Foto: Predsedništvo Srbije / Promo / blic.rs
Reklame

Podaci iz Uprave za veterinu Ministrastva poljoprivrede pokazuju da je vlasnik psa Aleksandar Vučić, ali je nejasno da li je reč o predsedniku Srbije ili osobi istog imena

Prema podacima iz Uprave za veterinu „Glas Zaječara“ otkriva  da je pas Paša rođen 22. avgusta 2018. godine, da je broj njegovog pasoša RS7107150, a da je njegov vlasnik osoba pod imenom Aleksandar Vučić.

Broj čipa kojim je pas obeležen je 688032000016621, što je saglasno podacima koji su vidljivi na fotografiji pasoša šarplaninca Paše, koga je Aleksandar Vučić predsednik Srbije darovao Vladimiru Putinu.

Međutim, upoređivanjem jedinstvenog matičnog broja lica koje se vodi kao vlasnik psa Paša, a koji je darovan predsedniku Putinu, utvrdili smo da se ne radi o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već o nekome ko se, „igrom slučaja“, zove tako.

Foto: Predsedništvo Srbije / promo / blic.rs

Dakle, vlasnik psa jeste Aleksandar Vučić, ali je reč o čoveku sa drugim matičnim brojem, koji je rođen sedam godina nakon srpskog predsednika – tako se navodi u zvaničnim podacima Uprave za veterinu Republike Srbije.

Da li je u pitanju slučajnost, greška ili je unošenjem podataka drugoga lica zaštićen identintet i lični podaci predsednika Aleksandra Vučića?

Prema regulativi koja se primenjuje u ovoj oblasti prilikom obeležavanja psa veterinar koji vrši obeležavanje morao bi da unese tačne podatke vlasnika, jer skeniranjem čipa se, u slučaju npr. napada psa na fizičko lice, utvrđuje ko je vlasnik psa, gde stanuje. Na isti način prati se i kretanje psa širom sveta i tako se sprečava nelegalna trgovina psima, koja je i te kako unosna.

Brojni internet portali u Srbiji nadmetali su se u objavljivanju vesti o specijalnom poklonu koji je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić namenio predsedniku Ruske federacije Vladimiru Putinu.

Uveliko se vode diskusije o tome da li je Paša krenuo put Rusije ili nije, ali prava misterija je tek identitet vlasnika ovog psa.

Aleksandar Vučić je za dar svom ruskom kolegi, koji je na glasu kao ljubitelj pasa, odabrao Pašu – psa šarplaninca, kako se navodi, izuzetnog pedigrea.

Dar predsednika analiziran je iz svih mogućih uglova, pa su tako razni stručnjaci razmatrali simboliku poklona, originalnost, a pod lupom se našla i narav ove rase pasa.