Foto: Printscreen
Reklame

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je očekivao da će na današnjem protestu organizovanom u Beogradu zbog nasilja čuti neke predloge, ali da se skupilo „tek 9.000 ljudi“ i da se sve svelo na traženje ostavki vlasti.

On je na TV Hepi ponovio da smatra da bilo kakav protestni skup nije dobar za državu, a organizatore protesta optužio da „zloupotrebljavaju osećanja ljudi“.

Vučić je rekao da je očekivao da se učesnici protesta izjasne o merama, da ponude rešenja, da kažu hoće ili neće policajce, da li sada treba obnavljati školu „Vladislav Ribnikar“.

„Očekivao sam ideje, o čemu da razgovaramo, kako da smanjimo nasilje na društvenim mrežama ili u rijalitima, ali sve se svelo na suvu politiku. O budućnosti dece nisu brinuli, osim ukinite Hepi i Pink i svi podnesite ostavke“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su mediji iz regiona u sprezi sa domaćom Junajted medijom, čijeg je vlasnika nekoliko puta nazvao tajkunom i lopovom, te da tekstove o tome da je on za sve kriv „piše ista ruka“.

Organizatori su ranije procenili da je u Beogradu na skupu protiv nasilja organizovanom nakon dva masovna ubistva u kojima je stradalo 17 osoba, a ranjena 21, učestvovalo više od 50.000 građana.

Izvor: Beta

Reklame