Foto: printscreen facebook

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć na drugom onlajn skupu liste „Aleksandar Vučić Za našu decu“ da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) u prethodnom periodu pokazala šta zna i šta može da uradi, a uz to i zna da sluša kritike.

Vučić je u svom govoru kazao da kada pitate ljude u Srbiji kako nešto da se uradi, svi znaju samo „kako da budu protiv nekoga, kako da nekoga kritikuju, kako da se nešto kaže protiv nekih ljudi, a ne šta je to što možemo da uradimo“.

„Mi smo u prethodnom periodu, što mislim da je od presudnog značaja za napredak Srbije, pokazali šta je to što možemo da uradimo, šta je to što možemo da napravimo, ne gledajući druge oko sebe, slušajući sve kritike“, rekao je.

Istakao je da on misli da je važno da ljudi obrate pažnju na one koji rade, koji donose rezultate, koji obezbedjuju bolje puteve, bolje pruge, više radnih mesta, nove bolnice..

„Ako pogledate poslednji kvartal prošle godine Srbija je broj 1 u Evropi sa 6,1 posto stopom rasta. Ako pogledate prvi kvartal ove godine Srbija je broj 1 u Evropi…To znači da Srbija brže od ostalih da napreduje“, rekao je.

Dodao je da je sam otvorio više od 150 fabrika i doveo 150 investitora zajedno sa timom iz Vlade.

Država je, kako je kazao, dajući novčanu pomoć od 100 evra pokazala da drži obećanja.

Rekao je da će odsada ići na to da Srbija najviše investira u zemlju.

Kazao je da je cilj da do 2025. godine prosečna plata bude 900 evra.

„Sada je 2020. godina i nekima to deluje daleko, nekima to deluje bez veze, nekima to deluje kao olako dato obećanje. Samo je važno da mi radimo i da ne odustanemo od reformskog procesa, da ne odustanemo od onoga što nam donosi težak rad“, kazao je.

Najavio je novi program sa dodatnim subvencijama i dodatnim podstrekom za zapošljavanje.

„Davaćemo više novca privatnim kompanijama da zapošljavaju ljude“, rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Reklame