foto: mondo.rs

Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 19. ili 26. aprila, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, prenosi RTS.

Vučić je, gostujući na TV Prva, upitan kada izlazimo na birališta, odgovorio: „Ili 19. ili 26. aprila. Verovatnije 26. aprila“.

Rekao je da će, ukoliko Srpska napredna stranka, čiji je lider, dobije poverenje građana na predstojećim izborima, više od 60 odsto funkcionera iz te stranke na lokalu biti zamenjeno.

„Biće velikih promena zato što je posle četiri, pet ili šest godina na vlasti potrebna nova energija“, rekao je Vučić, gostujući u programu TV Prva.

Predsednik je naveo i da će biti velikih promena u Vladi Srbije, kojih je bilo i posle prethodnih parlamentarnih izbora ali, kako je ocenio, nedovoljno.

Na konstataciju da je poslanica EP Tanja Fajon zabrinuta zbog situacije medija u Srbiji, kao i zbog bojkota opozicije i pitanje zašto se svađa sa njom, Vučić je rekao da se sa njom ne svađa, već samo štiti interese Srbije.

Šta opozicija u Zaječaru kaže o izborima

Pitali smo predstavnike partija na lokalu da li će oni izaći na predstojeće parlamentarne izbore, kao i na lokalne ako budu raspisani u Zaječaru, predstavnici partija su kazali sledeće.

Selena Ristić Vitomirović, predsednica Pokreta slobodnih građana kaže da oni još nisu doneli odluku da li će izbore bojkotovati ili će izaći.

„PSG će narednih dana izaći u javnost sa zvaničnim stavom o parlamentarnim i lokalnim izborima“. kazale je Selena.

Foto: Glas zaječara

Miloš Stojadinović, odbornik i predsednik GrO Demokratske stranke u Zaječaru kazao je da oni izbore bojkotuju, kako parlamentarne tako i lokalne.

Foto: Press služba GO DS Zaječar

„Mi smo se opredelili za bojkot izbora, ali izbora verovatno neće biti, pošto se uvek dogodi suprotno od onog što Aleksandar Vučić kaže“.istakao je Stojadinović.

Nenad Ristović predsednik pokreta „Pobeda za naš grad“ i odbornik, kaže da oni izlaze na lokalne izbore u Zaječaru i traže da se vanredni lokalni izbori održe.

„Mi smo lokalni pokret, tako da ne izlazimo na parlamentarne izbore. Što se lokalnih izbora tiče mi tražimo vanredne lokalne izbore, pošto ova vlast od 2004. godine uništava grad Zaječar. Zalažemo se da na čelu grada budu obrazovani i pametni ljudi“.- istakao je Ristović.

Uglješa Đuričković, predsednik pokreta GrO „Dosta je bilo“ u Zaječaru kaže da su oni prvi bili za bojkot izbora.

foto: privatna arhiva

„Dosta je bilo je pokret koji se prvi založio za bojkot izbora na svim nivoima, ali pod uslovom da celokupna prava opozicija pristupi bojkotu, tako da ovi izbori neće biti legitimni, te stoga neće izražavati ni pravu volju naroda, ali će biti dobra prilika da se vidi ko je na strani onih koji uništavaju zemlju, a ko je prava opozicija. Bojkot je sredstvo da se dodje do poštenih izbornih uslova za sve“.istakao je Đuričković.

Goran Kalčević predsednik Narodne stranke u Zaječaru kaže i da će oni bojkovati izbore.

Goran Kalčević, Narodna stranka, foto Glas Zaječara

„Mi smo se prvi javno izjasnili da smo za bojkot izbora, i od toga ne odustajemo“kazao je Kalčević.

Da li će izbori biti održani 26. aprila kako je Vučić kazao, i da li će istog dana biti raspisani i vanredni lokalni izbori u Zaječaru, vreme će pokazati.

 

Reklame