Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom najave nastavka protesta, da je vlast ispunila sve ekološke zahteve koje je dobila a da su svi budući zahtevi isključivo politički, i da to svi znaju.

„Mi smo zahteve ispunili. Slušao sam narod, i narod u Gornjim Nedeljicama koji su direktno ugroženi. A šta kažu političari, za to nisam zainteresovan“, rekao je Vučić nakon polaganja kamena temeljca za novu fabriku u Novom Sadu.

Vučić je dodao da je prihvatio i one zahteve koje je smatrao političkim hirovima, poput pitanja takse i perioda za ponavljanje referenduma.

„Sad i to nije dovoljno? To samo pokazuje kakav politički nos sam imao i to je ono što sam jasno rekao u sredu, kada sam se obratio javnosti“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje o sukobu dve struje Srpske napredne stranke u Vojvodini, Vučić je rekao da svi imaju obavezu da rade u interesu građana i da je bolje i za njih i za građane da to što pre razumeju.

„A ako ne razumeju, tražićemo nova rešenja, nema tu velike filozofije“, rekao je Vučić i dodao da ga lično ne zanimaju međusobni odnosi gradskih i pokrajinskih struktura.

Vučić je dodao da ne zna ništa o takozvanoj neformalnoj kovid zoni u Kliničkom centru Vojvodine i rekao da su se njegovi roditelji od korone lečili u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa.

Vučić: Nemam problem da priznam politički poraz

Vučić je izjavio da nema problem s tim da prizna politički poraz jer to je kako je rekao, uobičajeno u svim demokratijama sveta.

Vučić je rekao da su u pravu hrvatski mediji koji su naveli da je vraćanjem zakona o eksproprijaciji i najavljenim izmenama zakona o referendumu priznao poraz posle masovnih građanskih protesta u Srbiji.

„Nemam ništa protiv toga. Moja sujeta nije kao kod drugih političara koji svoje poraze ne umeju da priznaju. Priznao sam poraz kad sam gubio sa 1.000 ili 2.000 glasova razlike. Biti poražen u politici nije ništa strašno. Važno je da ja ne porazim građane“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu posle postavljanja kamena temeljca za izgradnju fabrike električnih motora japanske korporacije Nidec.

Komentarišući izjavu predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da je pobeda opozicije na predstojećim izborima potpuno realna, Vučić je kazao da je siguran da opozicija ima „velike šanse“ u uslovima kako je rekao, „jezivih“ medijskih pritisaka spolja i iznutra.

„Oni imaju mnogo novca, stotine miliona evra, ogromnu medijsku podršku. Vreme u kom živimo je takvo da za mnoge rezultati nisu važni. Ponosan sam na rezultate da samo u Novom Sadu imamo osam novih fabrika a pre toga 40 godina nula fabrika, da ne kažem koliko ih je zatvoreno. Mislim da je to ono što pravi razliku“, kazao je predsednik Srbije.

Ocenio je da će se „sve videti“ na izborima 3. aprila.

„Tu nema laganja. Verujem u narod, verujem da građani cene trud, rad, poštenje a ne lopovluk i kriminal“, dodao je Vučić.

Izvor: Danas

Reklame