Reklame

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas gradjanima „optimističku poruku“ rekavši da je „apsolutno siguran“ da će Srbija ove godine po stopi rasta biti prva zemlja na celom evropskom kontinentu, i da je u prehtodnim godinama bila medju prvih pet zemalja Evrope.

„Za to su zaslužni gradjani koji su prolazili kroz teške ekonomske mere“, rekao je Vučić prilikom susreta sa ambasadorkom Kine Čen Bo, kojoj je zahvalio na pomoći te zemlje u borbi protiv korona virusa.

On je rekao da je Srbija ovu tešku situaciju sa korona virusom dočekala čvrsto, ekonomski „stabilno, sigurno i tako će nastaviti uprkos svih teškoća“.

„Ponoviću uveren sam da će ovo biti zemlja sa apsolutno najvišim rastom u Evropi ove godine. Mislim da ćem boti jedna od najboljih zemalja u celom svetu“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, veruje da drugi kvartal može da prodje „čak i bez minusa, ili sa minimalnim minusom“.

On je zamolio Čen Bo da prenese kineskom predsedniku pozdrave, zahvalnost za pomoć, i da ga očekuju u Srbiji.

Ambasadorka Čen Bo je rekla da je posle telefonskog razgovora dva predsednika, kineska strana donela odluku da još jednom produži boravak njenih medicinskih stručnjaka u Srbiji.

Ona je rekla da je sa Vučićem razgovarala i o bilateralnoj saradnji u više oblasti.

„Mi smo partneri ne samo u zajedničkoj borbi protiv virusa nego ćemo biti i partneri na putu ekonomskog oporavka“, rekla je Čen Bo.

Izvor: Beta