Foto: Timok održavanje

Vozni park Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ obogaćen je novim vozilom. Reč je o kamionu sandučaru, marke „Iveco 35S12D“, koji će podići nivo kvaliteta usluga koje pruža ovo preduzeće, saopštavaju iz JKP „Timok održavanja“.

Prema rečima nadležnih, kamion će imati višestruku namenu, ali će pre svega biti upotrebljen za realizaciju aktivnosti Službe „Zelenila“, kao i za prevoz bine tokom trajanja kulturnih manifestacija.

„Nabavkom ovog kamiona rešavaju se brojni problemi našeg preduzeća. Naime, od samog osnivanja preduzeća, najveći problem sa kojim se suočavamo je nedostatak mehanizacije. S tim u vezi, ono na čemu rade lokalna samouprava i „Timok održavanje“ upravo i jeste nabavka mehanizacije, jer ćemo samo na taj način moći da odgovorimo brojnim izazovima koji su pred ovim javnim preduzećem. Kamion će imati višestruku namenu, ali će najviše biti upotrebljen u cilju realizacije aktivnosti Službe „Zelenila“. Takođe, kamion će biti iskorišćen i za prevoz gradske bine, što nam je od velike važnosti, jer smo prethodnih godina, tokom organizovanja kulturnih dešavanja kako u gradu, tako i u zaječarskim selima, veliku svotu novca izdvajali za iznajmljivanje prevoznog sredstva prilikom transporta bine“, istakao je Vice Lalić, pomoćnik v.d. direktora JKP „Timok održavanje“.

On je dodao da je kamion nabavljen kroz postupak javne nabavke, putem lizinga, i da je ovogodišnje proizvodnje.

„Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ je raspisalo javnu nabavku male vrednosti za kupovinu kamiona, koji je nabavljen od firme „Atrikod“ iz Kruševca. Kako je ugovorom predviđeno, preduzeće će narednih pet godina isplaćivati vrednost tog vozila“.

Vrednost kamiona je oko 40.000 evra.

Reklame