foto:Beta

Vojni sindikat Srbije javno je pitao predsednika Srbije ko je dozvolio vlasniku kompanije Pink Željku Mitroviću da u petak 24. aprila, privatnim helikopterom sleti u krug kasarne u Novom Pazaru, da se po kasarni neometano kreće i rukuje se sa pripadnicima vojske deleći im zaštitne maske.

Iako su, kako su naveli u saopštenju, „navikli da aktuelni ministar odbrane i kum Željka Mitrovića, svakodnevno bruka časnu srpsku vojsku, i da svojim estradno-patriotskim istupima poštene srpske vojnike stavlja na stub srama da im se smeju u regionu i širom sveta… ovim činom otišlo se korak dalje iza crvene linije“.

Vojni sindikat je u pismu pitao ko je dao dozvolu civilu da sa civilnom letelicom sleti u krug kasarne u kojoj važe posebna pravila pristupa naročito u vanrednom stanju i zašto nisu poštovane bezbednosne procedure u vreme pandemije.

Vojni sindikat pozvao je predsednika države da podrži formiranje nezavisne komisije koja će preispitati sposobnosti ministra odbrane da na dalje obavlja važnu državnu funkciju, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Beta

Reklame