Foto: Neki novi Zaječar

Na nedavno renoviranoj česmi u naselju Kraljevica, danas je postavljeno obaveštenje JKP „Vodovod“ Zaječar, da se voda ne preporučuje za piće. Direktor Šarčević kaže da će se ovih dana uraditi dodatna ispitivanja kako bi se utvrdilo činjenično stanje.

Danas je mnoge Zaječarce zbunilo obaveštenje na renoviranoj česmi u naselju Kraljevica kada su zatekli obaveštenje da voda ne preporučuje za piće.

Za portal Glas Zaječara, Nikola Šarčević, V.d. direktora JKP „Vodovod“ Zaječar kaže da će se ovih dana raditi dodatna ispitivanja.

„Uradićemo dodatna ispitivanja na nekoliko mesta. Radićemo na bunaru, samoj trasi cevovoda kao i na samoj česmi. Tako jedino možemo utvrditi činjenično stanje na česmi“- kazao je Šarčević.

„Preliminarnom proverom utvrđeno je da je bušotina hermetički zatvorena, i da na instalaciji nema kvarova te kontaminacija nije mogla da dođe sa površine u neposredonoj blizini bušotine i česme“.rekao je on.

Prema rečima Šarčevića stručnjaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ su konstatovali pojavu bakterije Pseudomonas aeruginosa.

Česmu u naselju Kraljevica su krajem 2018. godine renovirali Grad Zaječar, Udruženje „Za česme“ i Kompanija Hajneken doo Srbija, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine.