Vlada Srbije donela je nove mere u borbu protiv koronavirusa kao što su zabrana kretanje za sve građane od 17 časova do 5 časova ujutru. Što se tiče izvođenja ljubimaca, Vlada Srbije je dozvolila šetnju vlasnika sa ljubimcima svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas, piše Insajder.

„Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama“ , navodi se u saopštenju Vlade.

Na snazi ostaje i mera nedeljne kupovine namirnica za starije od 65 godina.

Što se tiče proširenja policijskog časa, napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, kako se navodi, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Takođe, kako se dodaje, Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19, a određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Do 15 časova danas u Srbiji je potvrđeno 187 slučajeva zaraze koronavirusom, saopštio je na konferenciji za novinare doktor Predrag Kon. Ranije danas, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je od koronavirusa u Srbiji preminula još jedna osoba. Reč je o baki staroj 92 godine koja je bila na respiratoru.

Izvor: Insajder