Reklame

Vlada Srbije izmenila je nedavno usvojenu uredbu o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje negativno utiču na životnu sredinu, pa građani Srbije, ipak, neće plaćati eko taksu.

Vlada Srbije izmenila je nedavno usvojenu uredbu o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje negativno uticu na životnu sredinu, pa građani Srbije, ipak, neće plaćati eko taksu od 1.200 dinara godišnje po domaćinstvu, kako je prvobitno bilo predviđeno, potvrđeno je Tanjugu u vladi.

Taj namet je bio predviđen kao obaveza od 1. januara 2020. godine međutim zbog negativne reakcije javnosti,  članovi kabineta Ane Brnabić su se predomislili i izbrisali ovu kategoriju.

To praktično znači da po izmenjenoj uredbi građani Srbije neće biti tretirani kao zagađivači životne sredine, kako je bilo određeno u uredbi od 6. decembra što povlaći i plaćanje nameta od 1.200 dinara po kalendarskoj godini, odnosno 100 dinara mesečno.

Iz Vlade Srbije nam je potvrđeno da je doneta izmenjena Uredba o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje utiču na životnu sredinu.

Izmenjenom uredbom fizička lica neće plaćati eko taksu od 1. januara 2020. godine– kažu u Nemanjinoj 11.