Reklame

Vlada Srbije donela je danas odluku da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene od PDV-a. Takođe, preporučeno je da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika kao i da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu, piše Insajder.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada je uputila preporuku crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade Republike Srbije.

U cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom, kako se dodaje, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

„Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara. Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart“ , navodi se u saopštenju Vlade u kojem se još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

Takođe, doneta je odluka da su isporuke Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

U Republici Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja. Od posledica ovog virusa u Srbiji je do sada preminulo sedam osoba.

Na snazi je vanredno stanje, a uveden je i policijski čas od 17 časova do 5 ujutru.