Reklame

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti odlučilo je na današnjoj sednici da se sve osobe koje iz Srbije uđu u Crnu Goru od večeras upućuju u karantin, u objekte spremne za tu namenu, prenose Vijesti, piše Insajder.

„Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji, odlučeno je da sva lica koja u Crnu Goru ulaze iz te države od večeras budu upućivana u karantin. Crna Gora ostaje opredeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali stopa aktivnih slučajeva u Republici Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor“, poručuje se u saopštenju.

Zbog toga, kako se navodi, osobe koje ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljnjeg neće biti upućivane u kućnu samoizolaciju, već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mere, saopšteno je iz Vlade Crne Gore, a prenose Vijesti.

Inače, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša izjavio je 1. jula da ta država nije otvorila granicu sa Srbijom i ostalim zemljama regiona jer je mogućnost da dođu turisti velika, a sa njima i mogućnost širenja koronavirusa.

Vlada Crne Gore saopštila je krajem juna da otvara granice za države Evropske unije (EU), ali ne i granicu sa Srbijom, koja ostaje zatvorena do daljnjeg. U Crnu Goru se ne može ući ni iz Severne Makedonije.

U Crnu Goru uz negativan rezultat PCR test, star ne više od 48 sati, može se ući iz Albanije, Bosne i Hercegovine, s Kosova, iz Turske, Izraela, Ukrajine, Singapura, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade.

Za sve države Evropske unije moguć je ulazak bez ograničenja.

Izvor: Vijesti,