Foto: Zajecaronline

Viši sud u Zaječaru potvrdio je presudu Osnovnog suda u Zaječaru, u slučaju protiv novinara Miljka Stojanovića. Odlukom prvostepenog suda, podsećamo, odbijen je tužbeni zahtev za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda, odnosno pretrpljene duševne bolove.

 

Zaječarski Viši sud doneo je  presudu kojom je kao neosnovana odbijena žalba punomoćnika tužilaca i potvrđena presuda Osnovnog suda u Zaječaru u slučaju protiv novinara Miljka Stojanovića.

Tužioci su protiv Stojanovića podeli zahtev za naknadu materijalne štete zbog objave koju je Stojanović postavio na svom fejsbuk profilu reagujući na odgovor tužilaštva na krivičnu prjavu koju je podneo protiv lica koja su ga verbalno napala na skupu Srpske napredne stranke koji je održan u Vratarnici.

U svojoj objavi na društvenoj mreži fejsbuk Stojanović je tom prilikom napisao:

Policijski službenici Bojan Miladinović, Miljan Radenković, Miša Pajkić i Srđan Stanković napisali su belešku nakon skupa u Vratarnici da tom prilikom nije bilo narušavanje reda i mira, verbalnog sukoba ili upućenih pretnji. Ovi policajci su prećutali šta se desilo i nakon promene vlasti, oni više ne smeju da rade kao policajci.“

Razmatrajući podnetu žalbu Viši sud u Zaječaru potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je odbijen tužbni zahtev tužilaca da im se na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove, odnosno zbog povrede časti i ugleda isplati novčani iznos od po 100.000 dinara.

Podsećamo novinar Miljko Stojanović napadnut je verbalno tokom održavanja skupa Srpske napredne stranke i Vratarnici, kojom prilikom mu je uskraćeno pravo da u svojstvu novinara izveštava o ovom skupu.

Povodom ovog incidenta Miljko Stojanović dao je izjavu u Policijskoj upravi u Zaječaru. Javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv lica koja su napala Stojanovića kao neosnovanu, jer u zapisniku, odnosno službenoj belešci sačinjenoj nakon održanog skupa nije bilo navedeno da se pomenuti incident odigrao.

Miljko Stojanović, novinar ( u sredini) foto: Printscreen / privatna arhiva

„Drago mi je što je Viši sud potvrdio prvostepenu odluku. U ovom procesu od žrtve, gde sam u Vratarnici, samo radio svoj posao, postao sam čovek koji je vređao organe reda. Iste one policajce koji nisu postupili kada sam napadnut od strane većnika i njegovog prijatelja. Ovom presudom se sada vidi da moja namera nije bila da nekog uvredim, već samo da ukazem da policija nije radila svoj posao. Ovon odlukom Višeg suda pravda je zadovoljena. Nadam se da niko od građana Zaječara više neće doci u istu situaciju, da zbog iznetog mišljenja završi na sudu.“ – izjavio je Miljko Stojanović za „Glas Zaječara“

 

 

Reklame