Reklame

Kontakt centru za republičke inspekcije tokom 24 sata stiglo je više od 100 prijava zbog nepoštovanja preventivnih mera protiv korona virusa, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Gradjani su uglavnom prijavljivali veći broj okupljenih u zatvorenom prostoru, nepoštovanje socijalne distance i nenošenje zaštitne opreme, na osnovu čega će nadležne inspekcije hitno postupiti, navedeno je u saopštenju.

Nepoštovanje preventivnih mera može se prijaviti putem jedinstvenog Kontakt centra za inspekcije, posredstvom portala www.inspektor.gov.rs ili pozivom na broj telefona 011/63-50-322.

Podseća se da je Kontakt centar republičkih inspekcija jedinstveno upravno mesto za sve 44 inspekcije gde gradjani i privreda mogu da izjave sumnju u eventualnu zakonitost ili uskladjenost sa pojedinim obavezujućim propisima, poručeno je iz Ministarstva.

Osnivanje Кontakt centra za republičke inspekcije jedna je od planiranih aktivnosti u reformi sistema inspekcijskog nadzora, a početak rada ovog centra ubrzan je u cilju zaštite gradjana i privrede od nesavesnog ponašanja tokom pandemije.

Кontakt centar pokrenula je Vlada Srbije u martu mesecu, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Jedinicom za podršku Кoordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, Кancelarijom za IT i eUpravu i NALED-om, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

Izvor: Beta

Reklame