Foto: Gerd Altmann preuzeto saPixabay

Broj potpisa podrške inicijativi lekara okupljenih u neformalnoj grupi „Ujedinjeni protiv kovida“, koja se u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama oštro ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, za manje od dva dana popeo se na hiljadu. – prenosi N1

Podrška inicijativi, kako je objavljeno na sajtu „Ujedinjeni protiv kovida“, raste iz minuta u minut, pa je proglas za nepuna dva dana podržalo 1.005 lekara iz zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Podsetimo, lekari koji su u utorak svojim potpisima stali iza otvorenog pisma zahtevaju i da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se „stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika“.

„Naša ljudska i profesionalna reakcija na stvarnost sa kojom se medicinski radnici svakodnevno susreću u svom radu dovela je do ove inicijative“, istakla je ova grupa lekara, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

Kako su istakli, tehnički organizatori su prvi potpisnici proglasa. „Ne postoje formalni organizatori mimo potpisnika proglasa, i on pripada svima nama“, naglasili su inicijatori, dodajući da inicijativa ostaje otvorena za sve lekare koji svojim potpisima žele da pruže podršku nastojanju da se vrati poverenje građana u zdravstveni sistem Srbije.

Izvor: N1

Reklame