Foto: Glas Zaječara Vice Lalić
Reklame

Pripreme za doček nove 2020. godine otpočele i u Zaječaru krajem oktobra kada su prvi ukrasi postavljeni u centru grada. Direktor JKP „Timok održavanje“ Vice Lalić kaže da je postavljanje rasvete krenulo blagovremeno.

Direktor JKP „Timok održavanje“ Vice Lalić, kaže da se rasveta postavlja blagovremeno kako bi u vreme praznika svako ko poseti Zaječar mogao da uživa u ukrasima.

„JKP Timok održavanje je krenulo blagovremeno sa postavljanjem novogodišnje rasvete i ono što je sigurno da ćemo u narednih desetak do petnaest dana raditi na tom poslu kako bi i ove godine u vreme novogodišnjih praznika svako ko poseti grad Zaječar uživao u novogodišnjim ukrasima“. kazao je Lalić.

Lalić ističe i to da se neće kupovati novi ukrasi već će radnici ovog preduzeća ukrase sami izrađivati kao i prošle godine.

„Ove kao i prošle godine za razliku od većine gradova sve novogodišnje ukrase rade isključivo naši radnici. Počeli su sa pravljenjem novih ukrasa i ono što je sigurno je da ćemo ove godine napraviti manji broj ukrasa koji će biti sa umetničkog aspekta znatno ozbiljniji i krasiće grad i tokom dana za razliku od prošle godine gde su do izražaja novogodišnji ukrasi dolazili samo tokom noći“. istakao je Lalić.

Finansijski izdaci će ove godine biti daleko manji u odnosu na prošlu godinu, napomenuo je Lalić.

Što se tiče gradskog skijališta Lalić je kakao da se radi na sređivanju staze, i da je poznato da su prošle godine remontovali tabače i topove, a glavna pažnja ove godine posvećena je remontu glavnog motora žičare koji godinama nije bio remontovan i upravo danas se završavaju radovi oko toga.

Podsećamo, rebalansom budžeta za ovu godinu još 1.500.000 dinara određeno je za kupovinu dekorativne rasvete.

Gradski oci zaključili su 2017. ugovor o nabavci dekorativne rasvete sa firmom „Keep light“ koja se u žiži javnosti našla zbog zbog afere sa nabavkom novogodišnje jelke u Beogradu, čija je cena iznosila neverovatnih 83.000 evra.

Za nabavku materijala za izradu dekorativne rasvete iz budžeta grada Zaječara 2018 godine izdvojeno je 3.473.597,98 dinara. Ovo je vrednost ugovora zaključenog sa preduzećem „Sled“ doo koje je ove godine u postupku javne nabavke dalo najpovoljniju ponudu.

Grad Zaječar za nabavku dekorativne rasvete, kao i za nabavku materijala za izradu dekorativne rasvete u 2017 i 2018 godini iz budžeta je izdvojio ukupno 6.148.877,98 dinara ili 52028,75 evra po srednjem kursu NBS.

Portal Glas zaječara je tada razgovarao sa građanima šta oni misle o novogodišnjoj rasveti i o novcu koji je utrošen.

Sa ovih 1.5 miliona dinara grad Zaječar je do sada za tri godine izdvojio skoro 8 miliona dinara za kupovinu novogodišnje rasvete.

Reklame