Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, sa saradnicima je juče posetio Zaječar, i tom prilikom kazao da za razliku od nekih partija koje izbore bojkotuju, njegova stranka se sprema za izlazak na izbore. Tom prilikom razgovarao je sa članovima i simpatizerima i o planovima stranke za buduće vreme. Saša Dimitrijević predsednik GrO Nove Srbije u Zaječaru postaće član predsedništva stranke.

Velimir Ilić i Mirko Jović posetili su juče grad na Timoku. Povod je bio otvaranje novih prostorija stranke, kao i razgovor sa članstvom oko nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima.

Ilić je na početku obraćanja istakao da je više puta pokušano da se napravi ozbiljna država ali do sada se to nije desilo.

„Hvala vam što podržavate nešto što radimo više puta. Više puta je pokušano da se napravi ozbiljna država sa ozbiljnom privredom, sa ozbiljnim preporodom sela, sa uslovima da se bolje živi, da mladi ostanu. Dolazeći video sam da je sve prazno, kuće, njive neizorane, zaraslo sve u korov, u šiblje, a to je ova vlast dozvolila. Na televiziji slušam kako smo mi sila. Najveći smo, najjači, potpisujemo ugovore, izvozimo. Šta mi imamo da izvezemo?

Mi uvozimo meso, suhomesnate proizvode, uvozimo sireve, mleko, sve živo uvozimo, a ono što se izvozi u džaku i gajbi je sa toliko niskom cenom da seljak ne može da preživi“.– istakao je Ilić.

Lider Nove stranke osvrnuo se i na reči Ane Brnabić da je trgovina sa Kinom značajna za privredu Srbije.

„Kakva trgovina sa Kinom. Mi izvezemo za 30 miliona , a uvezemo za milijardu. Kakva je to trgovina? Šta mi proizvodimo“? Dođu Turci i naše žene rade u tim fabrikama. Posle idemo u Istambul da to kupimo. Kuda ide Srbija?.-upitao je Ilić.

On je kazao i to da samo lud čovek može opet nešto zajednički praviti sa Makedonijom, Albancima i Crnom Gorom, pošto bi Srbi na toj teritoriji bili u manjini, i kazao razlog napuštanja Vlade Srbije.

„Ovo je najgora vlada u istoriji. Ja sam iz nje izašao. Čitam juče ukrali zlato iz Bora, kao n.n. lice. Ja sam jedini napustio Vladu Srbije. Jedini sam izašao. Kada su ukrali na jednom auto putu 180 miliona evra. Ja sam ugovorio tender na 260 miliona, posle nekoliko dana ponište ugovor i naprave novi za 180 miliona evra više“.– kazao Ilić.

Ilić je istakao i to da nije želeo da potpiše izgradnju auto puta ka Albaniji, da se suprostavljao.

„Kakav auto put. Ja bih prema Šiptarima podigao Kineski zid. Kakav put prema njima. Terali me da idem u Tiranu da potpišem ugovor, ali sam ja odbio“.kaže Velimir Ilić.

Lider Nove Srbije osvrnuo se i na to da je kada je bio ministar, on izgradio put Zaječar – Bor, kao i mnoge puteve ka selima u Opštini Zaječar.

„Napravio sam nekada projeat tunela gde se ispod čestobrodice iz Paraćina u Zaječar i Bor dolazi veoma brzo, i to su Kinezi hteli da urade za dve godine. Samo na uštedi na zimskom održavanju otplatili bi smo tunel“.- kaže on.

Velimir Ilić se osvrnuo i na predizbornu kampanju kao i na najavljene parlamenterne izbore.

„Opozicija ne zna da se udruži i da ga lako pobedi, nego sada jedan deo ide u bojkot. Zašto? Pozvao ih je Američki ambasador i kazao da ustav mora da se promeni i da se potpiše ovo sa Kosovom, i onda im je rekao, ako ne želite da podržite ondna idite u bojkot i tačno Vučić dobija potrebnu većinu za promenu ustava. Mi mu bojkotom sve predajemo. Znači na crtu Vučiću i u pobedu. Njemu je dat uslov, ako ne potpiše završili smo. Bili su neki takvi i glavom su platili ne održano obećanje“.- kazao je Ilić.

Ilić je kazao i to da država Srbija poklanja svoje resurse, njive, fabrike, sve šta ima prodaje se strancima. Kazao je i to da Srpska mafija pravi Beograd na vodi, kao da je i PKB prodat jeftino.

Na kraju obraćanja Ilić je saopštio da će Saša Dimitrijević biti novi član predsedništva Nove Srbije.

Na pitanje novinara našeg portala na koga je mislio da je izgubio glavu i ko je to uradio zato što nije ispoštovan dogovor oko Kosova Ilić je kazao sledeće:

„Ja se sa Đinđićem nisam slagao. On je obećao da će oko Kosova brzo sve da se reši. Oni su ga pritisli i to mu je došlo glave. Mene niko neće ubediti da su Zorana ubili Legija ili neko drugi, ali nalogodavac je bio spolja, pošto nije završio posao koji je obećao“. kazao je Ilić.

Mirko Jović, predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije, kazao je da je ovaj region veoma bitan za predstojeće izbore.

„Na našoj nedavnoj skupstini ljudu iz ovog kraja pre svega Sasa Dimitrijević i Nina Protić su zauzeli značajnma mesta u rukovodstvu Nove Srbije i očekujemo da će oni sa vama zajedno da ponesu ne samo republičke izbore već i da naprave dobar rezultat u Boru i Zaječaru“, kazao je Jović.

On je kazao i da Nova Srbija izlazi na izbore jer je to obaveza prema građanima, a i da je to jedini način da se pobedi Aleksandar Vučić.

„Nije ovo stranka koja je nastala sada radi ovih izbora niti da se bori protiv bilo kog pojedinca ili neke stranke. Ova stranka ima svoju misiju i istorijski zadatak, a to je da obnovi Srbiju kao suverenu i slobodnu zemlju.Ovih dana to i Vučić pominje da želi suverenu i slobodnu zemlju, ali onaj ko to želi ne radi stvari koje on radi. Ne prepušta celu privredu strancima, ne potpisuje sporazume koji su štetni za državu. Napravio je uslove u zemlji zbog kojih je narod pobegao iz zemlje“. zaključio je Jović.

Po završetku konferencije za medije, priređen je koktel za članove, simpatizere kao i novanre koji su prisustvovali današnjem presu.