Foto: Pixabay - Free-Photos / Glas Zaječara

Kako nezvanično saznajemo u večernjim časovima u ataru sela Trnavac izbio je veliki šumski požar. Vatrena stihija zahvatila je hrastovu i cerovu šumu i rastinje.

 

U večernjim časovima izbio je veliki šumski požar u ataru sela Trnavac. Požar je u širokom luku zahvatio hrastovu i cerovu šumu i nisko rastinje na potezu zvanom Đurin breg i Priplata.

Stanislav Đorić, foto: Glas Zaječara

„Oko pet časova meštani koji su vlasnici imanja na potezu gde je izbio požar obavestili su me o tome i ja sam odmah obavestio policiju i vatrogasce. Vatrogasci su odmah izašli na lice mesta suzbili su požar. Vlasnik jedne od koliba u čijoj blizini je izbio požar obavestio me je kada sam ga pozvao da je požar ugašen, ali da ima navodno još uvek vatre koja tinja u pravcu kamenoloma.

Meštani nisu učestvovali u gašenju požara, samo je jedan od mešta sačekao vatrogasce i sproveo ih je do lokacije gde je izbio požar. Za sada je sve u najboljem redu.“ – izjavio je predsednik saveta Mesne zajednice Trnavac Đorić Stanislav

Kako nezvanično saznajemo u toku jučerašnjeg dana u ataru ovog sela izbio je još jedan  požar koji je brzom interevencijom takođe ugašen.