Svaka godina nam donosi nam dobra i loša iskustva, nove izazove, ciljeve, radosti i razočarenja. Kakva će biti za horoskopske znakove ova 2019, pogledajte u horoskopu za ovu godinu.

VAGA:

Drage Vage,

Početak 2019. godine donosi vam teškoće u pregovorima oko novih projekata zbog kvadrata Jupitera sa Neptunom. Nailazićete na dosta nejasnoća, posebno po pitanju finansijskog dela, što će dovesti do obustavljanje i odlaganja pregovora za neki drugi period. To će vas usporiti u ostvarivanju važnih planova. Obratite više pažnje na platni promet i finansije jer će na tom polju doći do neočekivanih previranja koja mogu da vas ometaju. Imaćete uspeha u raznim vidovima poslovnih usluga, a posebno u uslugama konsaltinga i posredovanja. Tokom marta ćete poboljšati platni promet i uvećati saldo na računu zahvaljujući tome što ćete jedan veliki posao okončati u roku. Uspeh ćete ostvariti ako se bavite građevinarstvom, industrijom i trgovinom energetskim resursima. Maj će vam biti povoljan mesec za započinjenje novih projekata. Bar jedna šansa da pokrenete nešto što vam može doneti napredak u karijeri i uvećanu zaradu doći će vam neočekivano. Ostvarićete i vanredne dobitke. Do kraja juna osećaćete pojačane pritiske od strane nadređenih osoba i bićete napeti. Druga polovina godine doneće vam nove izazove koje ćete spremno dočekati. Imaćete dobar osećaj za dobitne finansijske akcije i investicije ali izbegavajte preterane rizike na tom polju. Od druge polovine avgusta do kraja septembra ćete osećati pojačani umor, pa biste ovaj period mogli da iskoristite za odmor. Tokom oktobra ćete uspeti da prikupite potrebna sredstva za nastavak prioritetnih obaveza, posebno jednog velikog i dugoročnog projekta. Uspeh vas očekuje kroz polja komunikacija, trgovine, prosvete i prometa novca. Do kraja novembra uspećete da dogovorite posao koji će vam doneti velike dobitke u budućnosti. Do kraja godine uspešno ćete dovršiti jedan projekat koji je bio u zakašnjenju. Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da započnu sopstveni biznis, za šta će dobiti podršku ili subvencije. Mogućnost dobijanja novog posla biće im otvorena tokom maja, avgusta i novembra.

 Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početka godine donosi vam pojačane strasti i unosi više dinamike u vašu vezu zahvaljujući Marsu koji će prolaziti krioz svoj znak. Budite pažljivi jer ćete s druge strane biti skloni da zauzimate tvrdokorne stavove i nećete umeti da se prilagodite potrebama partnera, što će doneti prolazne ali ozbiljne nesuglasice. Negujte međusobno poverenje. Sredina godine vam je pogodna za zajednička putovanja, provode i ostvarivanje zajedničkih ciljeva. Vaš partner i vi ćete biti ispunjeni lepim osećanjima koje ćete jedno drugom pružati. Ostvarićete jednu veliku zajedničku želju. Tokom oktobra će vaš partner osećati kako ste mu najvažnija osoba u životu. Vi ćete mu pružati podršku tamo gde to bude potrebno.

Ako ste slobodni:

Tragaćete za nekim ko ume da bude osećajan, da primeti kako se osećate, da vam pruža podršku i da u isto vreme bude snalažljiv, komunikativan, da se po nečemu ističe u odnosu na druge. Vaši bliski prijatelji će vam govoriti da puno tražite. Vi ćete biti uporni u svom traganju i tako ćete i sredinom proleća upoznati nekog ko približno odgovara vašim kriterijumima. Nakon toga će biti red na vama da pokažete svoje kvalitete. U vezu ćete ući između jula i septembra. Starije Vage će biti sklone da se zaljubljuju i idealizuju osobu u koju se zaljube. To će im neminovno doneti nekoliko razočaranja tokom godine. U letnjem periodu jedno poznanstvo ima velike šanse da dovede do emotivne veze.

Zdravlje:

Prvi kvartal godine donosi vam osetljivo i promenljivo zdravlje. Tegobe će izazivati hormonski disbalans, otežan rad štitne žlezde, a to može dovoditi do zadržavanja vode u organizmu i pojave gojaznosti. Biće potrebno da promenite ishranu. Od sredine godine imunitet će vam biti pojačan. Tokom jesenjeg perioda biće vam osetljiv urinarni trakt. Potrebno je da u ishranu ubacite što više vitamina i proteina. Biće vam potreban pojačan unos magnezijuma, kalcijuma i E i B vitamina. Jedite što više povrća, svežeg, kuvanog na pari i presnog. Šargarepa, sočivo, grašak, spanać i brokoli trebalo bi često da vam se nađu na jelovniku. Meso uzimajte umereno, a pojačajte ribu i sireve. Umanjite unos brze hrane.

ŠKORPIJA: 

Dragi Škorpioni,

Početak 2019. godine vam donosi previranja na polju finansija. Budite naročito pažljivi u rukovanju novcem i raspoređivanju prihoda i rashoda jer ćete biti skloni greškama. Izbegavajte da ulazite u rizične poslove i investicije. Izbegavajte da se zadužujete i da ulazite u velike troškove. Ako se bavite zabavom, estradom, kreativnom delatnošću, umetničkim zanimanjima, nailazićete na velike izazove ali i mahinacije koje mogu da vam donesu promašaje i gubitke. Mart i april iskoristite za dogovore oko novih velikih i dugoročnih poslova. Vaša kreativnost će biti pojačana i imaćete uspeha u oblastima zabave. Dobićete ponudu za proširenje vaših poslovnih usluga. Pripazite na saradnju sa radnim kolegama, moguća su neslaganja. Sredinom godine ćete imati povoljne šanse za uspeh u javnosti i za ugovaranje važnih projekata. Na teškoće ćete nailaziti u vezi platnog prometa, kao i u vezi obezbeđivanja materijalne i finansijske podrške za pokretanje novih poslova. Izbegavajte da ulazite u velike troškove i pripazite na investicije, kako ne biste pretrpeli gubitke. Juni vam je pogodan za odlazan na odmor, dok ćete tokom jula i avgusta biti u prilici da ostvarite napredak u karijeri. Ostvarićete i zaradu veću od očekivane. Vaše rukovodeće i organizacione sposobnosti će doći do pojačanog izražaja. Biće neophodno da se bolje organizujete na polju saradnje jer ćete na tom polju imati nejasnoće i pokušaje mahinacija. Od sredine oktobra do kraja godine vaše radne sposobnosti biće na vrhuncu. Imaćete dovoljno motivacije i energije da izađete na kraj sa preprekama i da ostvarite napredak u svemu što je prioritetno, posebno u oblastima menadžementa. To vam može doneti unapređenje. Vaš saldo na računu će premašiti očekivanu sumu što će vam doneti pohvale poslodavca. Nezaposleni Škorpioni će uspeti da dobiju posao zahvaljujući sopstvenom zalaganju. Imaće sreće u oblastima menadžmenta i inžinjeringa. Povoljni meseci za novi posao su vam mart, avgust i novembar.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početak godine vam donosi sklad i sreću u odnosima sa voljenom osobom zahvaljujući konjunkciji Venere koja vlada vašim poljem ljubavi sa Jupiterom. Poklonićete nešto lepo voljenoj osobi, što će imati posebno značenje. Tokom aprila nailazićete na neslaganja i nestabilnost u vezi. Bićete skloni zakulisnim radnjama iza leđa voljene osobe. Maj će vam doneti nove dogovore, poboljšati komunikaciju i uneti stabilnost u vezu ali već tokom juna i jula naći ćete se na suprotnim stranama i nećete moći da se složite oko zajedničkih ciljeva. Kompromis će biti neophodan. Od avgusta do kraja godine imaćete više vremena za intimu, zabavu i bićete bliži jedno drugom. Pružaćete partneru iskrena osećanja.

Ako ste slobodni:

Početak godine vam donosi novo poznanstvo koje će se pokazati važno i koje će imati velike šanse da se vremenom pretvori u ozbiljnu vezu. U prvom delu godine ćete prolazizi kroz mnoga iskušenja. Već do proleća ćete započeti vezu ali će veza biti nestabilna na početku. Nećete ozbiljno shvatiti partnera i bićete skloni flertu izvan veze i površnom odnosu. Tek od juna ćete shvatiti koliko vam vaš partner znači i potrudićete se da opravdate pruženo poverenje. Uspećete u tome. Stariji Škorpioni će započeti jednu vezu početkom godine ali će to trajati kratko jer će otkriti da osoba s kojom su u vezi nije slobodna. Nakon razočaranja, prava veza koja može biti ozbiljna, očekuje vas u avgustu. Bićete oduševljeni.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti stabilnog zdravlja i u dobroj kondiciji. Periodi kada treba više da se pazite i vodite računa o zdravlju su između februara i marta, kada će vam biti osetljivo grlo i između maja i juna kada ćete imati želudačne smetnje i psihosomatske tegobe usled osetljivosti na stres. U drugoj polovini godine ćete imati pojačan imunitet i dobro zdravlje. Ishrana bi trebalo da vam se sastoji od namirnica koje sadrže gradivne materije, kao što su celer, šargarepa, spanać, pileće i goveđe meso, riba i morski plodovi. Integralne žitarice možete češće konzumirati uz jogurt ili mleko. Od voća jedite sveže sezonsko, ali i sušeno, kao što su smokve, urme i šljive. Umanjite unos grickalica, slatkiša i alkoholnog pića.

STRELAC: 

Dragi Strelčevi,
Usmerite napore ka pregovorima oko novih poslovnih projekata na početku 2018. godine i potrudite se da poboljšate organizaciju, kao i da pažljivo planirate vaše poteze na poslovnom polju. Obratite pažnju na konkurenciju i tajne neprijatelje koji će vas ogovarati iza leđa. Nemojte im davati povoda da vam umanje ugled i pokvare planove. U prvoj polovini aprila biće potrebno da poboljšate svoju kreativnost. Teškoće vas očekuju na poljima zabave, prosvete i ugostiteljstva. Sredina godine vam donosi mogućnost da proširite vašu ponudu novim vidovima usluga i servisa. To će od vas zahtevati prilagođavanje tržištu i klijentima i prihvatanje potencijalnih rizika. Potrudite se da poboljšate odnose sa saradnicima. Imaćete više uspeha u timskom radu tokom letnjeg perioda. Od kraja juna do kraja avgusta je neophodno da rešavate zaostale poslove na poljima komunikacija i trgovine. Nailazićete na nesporazume i teškoće zbog retrogranog Marsa. Treći kvartal godine vam donosi stabilnost u poslu i uspon na polju karijere kao i uspeh u rukovođenju.

Merkur koji vlada vašim poljem posla će na početku godine prolaziti kroz vaše polje novca i praviće sekstil sa Jupiterom, što će vam otvoriti mogućnost novih investicija i dati vam izvanredne ideje za kreiranje novih finansijskih planova. Stabilne finansije vas očekuju sredinom februara. Druga polovina aprila vam je nestabilna na polju novca. Izbegavajte velike investicije i smanjite troškove. Sredinom godine ćete biti u mogućnosti da napravite veće obrte novca i uvećate saldo na računu. Doći će vam dobici od ranijih investicija i od naplate zaostalih potraživanja. Tokom oktobra izbegavajte sumnjive kanale za obrt novca jer će Venera biti retrogradana u znaku Škorpiona.

Nezaposleni Strelčevi će imati sve potrebne informacije i često će konurisati na upražnjena mesta, što će im doneti novo zaposlenje. Najbolje šanse imaće u aprilu i avgustu.

Ljubav: 

Ako ste u vezi:

Vaš partner i vi ćete u prvom kvartalu godine biti vedro raspoloženi i provodićete vreme u planiranju zajedničkih ciljeva i čestim kraćim putovanjima. Uživaćete u razgovorima o raznim temama. U aprilu je važno da se potrudite oko zajedničke zabave kako se u vaš odnos ne bi uvukla monotonija. Osećaćete potrebu za novim vidom zajedničkih aktivnosti.

U letnjem periodu će biti potrebno da se potrudite da održite obećanja koja ste ranije dali partneru. To se tiče jednog zajedničkog putovanja u inostranstvo. U trećem kvartalu godine će vašem partneru trebati više pažnje sa vaše strane. Bićete spremni da pružate podršku i imaćete dobar uvid šta je vašem partneru potrebno da se oseća voljenim.

Ako ste slobodni:

Na polju ljubavi će vam druga polovina aprila biti vrlo dinamična. Upoznaćete osobu koja će vas privući, a u isto vreme ćete imati oko sebe nekolicinu zainteresovanih za vezu sa vama. Naći ćete se u situaciji da birate između više potencijalnih kandidata, pa je potrebno da budete mudri prilikom izbora. U julu i avgustu ćete obnoviti bivšu vezu ali ona neće dugo trajati. U oktobru i novembru ćete biti skloni ulasku u tajnu vezu. Tek krajem godine ćete ući u vezu na duže staze.

Nešto stariji Strelci će uložiti dosta truda i vremena da bi privukli pažnju osobe koju će upoznati početkom proleća. Moraćete da prevaziđete brojne prepreke pre nego što dođete do dela kada ćete se zbližiti i započeti novu vezu.

Zdravlje:

U prvom tromesečju godine će vam zdravlje biti dosta dobro i vitalnost će vam biti u usponu. Početkom proleća vas očekuje promenljivo zdravlje i meteoropatske smetnje. Letnji period iskoristite da budete više na suncu i čistom vazduhu. Više se krećite. Jesenji i zimski period će vam biti potrebne fizičke vežbe u teretani ili fitnes centru.

Ishrana koja vam je potrebna za bolje zdravlje treba da se sastoji od integralnih žitarica, pirinča i kukuruza. Od povrća vam je potreban spanać, blitva, šargarepa i brokoli. Meso uzimajte umereno, isto kao i mleko, mlečne proizvide, grickalice i slatkiše. Brzu hranu izbegavajte. Pijte više tečnosti i jedite više voća, posebno grožđe, dinju, bananu i ananas.

JARAC:

Dragi Jarčevi,
Sam početak godine stavlja vas u prvi plan. U januaru će čak pet planeta biti u vašem znaku što će vam pružiti mogućnost da se istaknete u ličnim nastupima, a umećete i da dobro iskoristite vaše rukovodeće sposobnosti. Ostvarićete dobru saradnju i imaćete uspeha u pregovorima oko predstojećih projekata. U martu i aprilu ćete nailaziti na zastoje i teškoće u vezi dugoročnih poslova. Bićete preopterećeni rokovima koje nećete uspevati da postignete zbog brojnih administrativnih prepreka. Sredinom maja Uran ulazi u znak Bika što je signal da izbegavate bilo kakve rizike poslovne i finansijske. U letnjem periodu su vam važna poslovna partnerstva i to je povoljno vreme da učvrstite stara, započnete nova, a ona koja vam ne donose očekivanu korist prekinete. Bićete u prilici da steknete nova znanja i veštine koje možete upotrebiti u poslu. Uspon u karijeri vas očekuje u avgustu. U oktobru i novembru biće neophodno da rešavate teškoće koje će iskrsnuti na polju saradnje zbog Venere koja će biti retrogradna u vašem polju saradnika.

Februar će vam biti povoljan za nove investicije i izradu dugoročnih finansijskih planova. Važno je da sve dobro utvrdite po pitanju novca sa saradnicima jer će tu biti pokušaja malverzacija od strane pojedinaca. Do sredine godine ćete ulagati napore da uvećate svoju zaradu kroz nove investicije. Posebno vam je za to povoljan IT sektor. Od kraja juna do kraja avgusta ćete imati zastoje i teškoće na polju novca zbog retrogradnog Marsa. Treći kvartal godine bićete u plusu.

Nezaposleni Jarčevi će imati šanse da dobiju posao u oblasti novih tehologija ili će pokrenuti startap posao za koji će uspeti da dobiju donacije ili subvencije.

Ako ste u vezi:

Koliko god vam odgovaralo i prijalo da se sve između vas i vašeg partnera odvija po ustaljenom redosledu, što vama pruža osećaj sigurnosti i da ste voljeni, biće neophodno da se nešto promeni ui 2018. godini kako vaša veza ne bi postala monotona. Već od početka će se osećati potreba za novim interesovanjima, zabavom i zajedničkim ciljevima.

Biće vam teško da sve to postignete posebno tokom proleća, a kasnije i delom letnjih meseci. Obuzimaće vas sumnje. Partner će vam biti promeljivog raspoloženja tokom aprila, juna i septembra. Vaša veza će se naći na iskušenjima. Uspećete da uspostavite sklad i da se uskladite oko zajedničkih ciljeva tokom oktobra i novembra.

Ako ste slobodni:

Pružiće vam se prilika da započnete novu emotivnu vezu koja će imati izgleda da bude na duže staze i ozbiljna. Početkom godine ćete upoznati osobu koja će vam delovati privlačnije i po mnogim osobinama bliže od mnogih koje ste upoznali prethodnih godina ili sa kojima ste ranije bili u vezi. Uložićete dosta truda i upotrebićete sav šarm koji imate da joj se približite. Budite uporni i strpljivi jer će vam to biti najjači aduti da je zainteresujete za vezu sa vama.

Nešto starije Jarčeve očekuje susret sa osobom sa kojom su ranije bili u vezi. Sa tom osobom ćete imati uzbudljivo leto gde ćete se podsetiti svega zbog čega ste se voleli. Ljubav će ponovo da se probudi i obnovićete vezu.

Zdravlje

Uglavnom ćete biti dobrog zdravlja ali je važno da se više krećete i da praktikujete fizičke vežbe bar svaki treći dan. Tokom aprila, avgusta i novembra ćete biti osetljivijeg zdravlja. Bićete podložni glavobolji, meteoropatskim i psihosomatskim smetnjama, variranju krvnog pritiska i urogenitalnim tegobama. Preventiva će ovo da ublaži.

Kako bi vam ishrana bila odgovarajuća, konzumirajte namirnice koje sadrže više belančevina, minerala i proteina. Meso, riba, jaja, mleko i melčni proizvodi uz zeleno povrće i sezonsko voće bi trebalo da vam budu često na jelovniku. Umanjite unos hleba, testenina, jakih začina i namirnica koje sadrže veći procenat konzervansa i one koje spadaju u brzu hranu.

VODOLIJA:

Drage Vodolije,

Na početku 2019. godine Mars koji vlada vašim poljem posla će prolaziti kroz Ovna gde je snažan, što će vam doneti dobar start i početak projekata koji će donositi očekivane rezultate. Na teškoće ćete nailaziti u vezi saradnje i finansija, što će zahtevati da razjasnite sve nejasnoće koje ćete uvideti da postoje u odnosima sa saradnicima, posebno kada je reč o raspodeli finansijskog dela. Obratite pažnju na komunikaciju, poslovne pregovore, komunikaciju jer će i na tim poljima dolaziti do teškoća zbog nečega što vama ili vašim sagovornicima neće biti dovoljno jasno. Izbegavajte da se bavite onim u čemu nemate dovoljno iskustva jer bi vam moglo naneti gubitke. Biće potrebno da uložite više napora kako biste ispoštovali predviđene rokove do marta. Nakon toga vas očekuje uspeh u svemu gde je potrebno da pokažete svoju kreativnost. Maj će vam doneti razilazak sa jednim saradnikom, a to bi moglo da vam nanese finansijsku štetu. Izbegavajte mahinacije, ulazak u rizike i budite spremni na kompromise. Čuvajte se zamki konkurencije i tajnih neprijatelja. Tokom jula ćete ostvariti uspeh na polju javnosti i uvećaćete vašu popularnost. Privući ćete više klijenata, a imaćete i velike koristi od reklama. Uspeh vas očekuje i u oblastima trgovina, komunikacije i saobraćaja. Od septembra ćete uspeti da poboljšate platni promet i doći ćete do značajnih dobitaka koji će vamn omogućiti da prevaziđete teškoće na koje ste nailazili u prethodnim mesecima. Napredak vas očekuje u oblastima saradnje i timskog rada, kao i ako se bavite finansijama i administracijom. Oktobar će vam doneti privremene zastoje zbog spletki konkurencije ali ćete već od novembra do kraja godine uspeti da ostvarite najveći deo planiranog. Učvrstićete vaše pozicije i uvećati zaradu. NezaposleneVodolije će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima javnosti, kao i u IT sektoru. Povoljni periodi za posao biće im u februaru, julu i septembru.

Ako ste u vezi:

Prvi kvartal 2019. godine donosi vam skladne trenutke sa partnerom. Imaćete vremena da se bavite zajedničkim interesovanjima i uživaćete u intimnim trenucima. Početkom proleća izbegavajte tajne radnje. Moglo bi lako da dođe do nesporazuma sa partnerom i nejasnoća koje bi dovele do nesuglasica. Posvetite više vremena porodičnim planovima. Više zabave i lepih trenutaka punih radosti i harmonije očekuje vas u junu. Juli će vam doneti sumnje i nestabilnost što će zahtevati nalaženje zajednički prihvatljivih rešenja. Od avgusta ćete uspeti da uspostavite sklad u vezi. Zajedničko putovanje će vam u tome mnogo pomoći. Treći kvartal godine donosi vam druženja, izlaske i uzajamnu podršku.

Ako ste slobodni:

Početak godine pojačaće vašu potrebu za slobodom. Bićete zainteresovani samo za površne susrete, bez obaveze. Sredinom proleća upoznaćete nekoga s kim ćete postati bliski jer će se između vas dvoje spontano pojaviti emocije. Za ulazak u vezu postojaće teškoće jer će vaša simpatija često biti na putovanjima i odsutna. Zbog toga ćete biti nestrpljivi i doći će do napetih situacija između vas dvoje. Krajem leta ćete i pored toga započeti vezu koja će biti dosta skladna. Nešto starije Vodolije će poželeti da se skrase ali neće moći da nađu osobu koja im odgovara i sa kojom bi mogle da se slože. Poznanstvo sa jednom Vagom sredinom godine pokazaće se kao povoljna šansa. Dajte sve od sebe i uspećete.

Zdravlje:

Vaše zdravlje će biti stabilno većim delom 2018. godine. Vaša fizička kondicija kao i imunitet će biti stabilni. Vi sami ćete tome doprinositi tako što ćete biti u pokretu. Praktikovaćete češće fizičke vežbe u prirodi kada bude lepo vreme i u teretani tokom zimskih meseci. Sredinom leta će vam zdravlje biti osetljivo. Izbegavajte duže izlaganje suncu.

Ishrana bi trebalo da vam se sastoji od voća i povrća koje možete većim delom jesti presno, jer ćete tako u svoj organizam unositi neophodne materije. Jabuke, jagode, trešnje, pomorandža i grožđe uzimajte u većim količinama. Takođe i suvo voće. Meso uzimajte umereno, čak i u manjim količinama. Pijte više tečnosti, vode, mleka i voćnih sokova.

RIBE:

Drage Ribe,

Na polju posla možete očekivati dobru godinu jer vam 2019. donosi dosta povoljnih mogućnosti i srećnih okolnosti. Na početku godine ćete imati više motivacije da se potrudite oko finansija što će dovesti do poboljšanja i uvećanja stanja na vašem računu. Prvi kvartal godine vam donosi nesklad u odnosima sa saradnicima, što će remetiti vaše planove i usporavati realizaciju planiranih ciljeva. Od aprila ćete uspeti da se bolje uskladite. Ostvarićete uspeh na poljima komunikacije i trgovine. Usmerite se na pregovore oko novih projekata, posebno onih velikih i na duži period. Uspećete bar jedan važan posao da pokrenete, a to će vam već za relativno kratko vreme početi donositi sigurnu i očekivanu zaradu. Više pažnje ćete trebati da posvetite dovršavanju radnih zadataka u predviđenom roku jer ćete biti pretrpani raznim zahtevima klijenata ali i nadređenih što će vam oduzimati dragoceno vreme. To će od vas zahtevati kompromis i bolju organizaciju. Juli vam je pogodan za odlazak na odmor kao i za rad na zaostalim i odloženim radnim zadacima. Od avgusta do oktobra ćete biti u prilici da se probijete na polju javnosti i da privučete sebi više klijenata što će vam doneti veći obim poslova ali će i pozitivno uticati na vašu zaradu kao i na uspon u karijeri. Platni promet će vam se odvijati sporije i otežano, što će zahtevati da se više angažujete oko naplate vaših potraživanja kako biste mogli da na vreme isplaćujete svoja dugovanja. Od sredine oktobra ćete dobiti podršku od strane vaših nadređenih za jedan projekat koji ćete do tada pažljivo isplanirati i organizovati. Ostvarićete uspeh u svemu što zahteva tehničko znanje i sposobnost iznalaženja brzih i efikasnih rešenja. Do kraja godine ćete dobiti priznanja za vaš rad, a zarada će biti iznad očekivane. Nezaposlene Ribe će dobiti mogućnost zaposlenja u oblastima industrije, trgovine, kao i u poslovima koji zahtevaju analitičnost ili kreativnost. Novi posao mogu dobiti najlakše u maju, avgustu i novembru.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva polovina godine će vam doneti više razgovora sa partnerom o zajedničkim planovima i ciljevima. Vaša komunikacija će biti bolja nego ranije i o svemu ćete se dogovarati. Nailazićete i na nešto oko čega nećete moći da se složite, što će povremeno dovoditi do napetosti. Ako budete iskreni jedno prema drugome, to ćete moći da rešite. Druga polovina godine biće vam povoljna za ostvarenje jednog ili više zajedničkih ciljeva. uspećete da poboljšate kućni budžet. Zajednička putovanja, preseljenje u veći i udobniji dom ili adaptacija postojećeg će vas zbližiti. Imaćete više vremena i za zajedničke izlaske na mesta koja volite. Povremeno ćete biti neusklađeni po pitanju emocija.

 

Ako ste slobodni:

Potreban vam je emotivni partner koji će biti osećajne prirode i sa kojim možete dobro da se razumete. Osećaćete se usamljeno jedno vreme jer nećete nalaziti nikoga s kim možete da ostvarite dovoljno blizak kontakt. Imaćete par kratkih avantura. U avgustu ćete upoznati osobu koja će se isticati svojom veštinom upostavljanja skladnih i zrelih odnosa razlikovati od većine osoba koje poznajete. Simpatije će biti obostrane i započećete vezu koja će vam odgovarati. Nešto starije Ribe će postati bliske sa osobom sa kojom su se ranije povremeno viđale i delile slična interesovanja. Između vas dvoje će doći do buđenja emocija. Prvo ćete biti stidljivi i suzdržani ali ćete do jeseni ući u skladnu vezu.

 

Zdravlje:

Početkom godine zdravlje će vam biti promenljivo. Bićete podložni prehladi i otežanoj cirkulaciji. Mogući su i hormonski poremećaji. Od proleća će zdravlje početi da vam se popravlja i bićete više u pokretu. Vaša kondicija će doći u stabilnu formu i imaćete bolji imunitet. Tokom jula će vam varirati krvni pritisak, a tokom novembra moguće su urinarne smetnje. Vša ishrana treba da bude kalorična ali da obuhvata lako svarljive namirnice. Dobro bi vam došlo da kao dodatak jelima uzimate antioksidanse u vidu zelenog čaja, morskih algi i mekinja. Uzimajte suplemente koji sadrže magnezijum i kompleks vitamina. Pojačajte voće, povrće i ribu. Smanjite unos brze hrane, delikatesa i grickalica.

Izvor: Današnji dnevni horoskop