foto: fira.rs

Danas je u gradu na Timoku održana 21. sednica Skupštine grada Zaječara. Odbornici vladajuće koalicije usvojili su budžet, većinom glasova, koji iznosi 3.878.476.714,77 dinara.

Na samom počeku današnje sednice Skupštine grada Zaječara, odbornici vladajuće većine, odbili su predleg opozicije kao i uvek do sada. Predlozi opozicije su bili sledeći:

– Ovlašćenje gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću, za raskid ugovora zaključenog između grada i Marijane Dabović iz Baošića.

– Predlog Odluke o osnivanju fonda za finansijsku pomoć porodicama dece i omladine obolele od teških bolesti.

– Odluka o proglašenju teritorije grada Zaječara za teritoriju bez proizvodnje, gajenja i prometa GMO i proizvoda od GMO.

– Predlog odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme.

– Predlog Odluke o načinu sprovođenja javne rasprave i uključivanju građana u postupak donošenja odluka, strateških dokumenata i drugih akata grada.

Obrazloženje budžeta iznela je Načelnica Odeljenja za budžet i finansije, Valentina Đuričić. Pogledajte prilog portala Zajecaronline.

Opozicija je žestoko kritikovala predloženi budžet zato što kako oni kažu, budžet nije realan već je skup „lepih želja“.

Odbornica Saveza za Srbiju, Dragana Rašić napomenula je da je budžet za 2019. godinu neozbiljan, jer nikome u Zaječaru trenutno ne treba ni klizalište ni bazen u Kotlujevcu. Na kraju je odborcica Rašić poručila:

„Jedino mogu da poručim: „VIDIMO SE 22. DECEMBRA U BEOGRADU. POČELO JE!“

O čemu je govorila odbornica Dragana Rašić pogledajte u video snimku portala Zajecaronline.

Predsednik GrO SNS u Zaječaru i pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, pitao je da li opozicija stalno spominje SNS, zato što je vladajuća partija pobedila na na svim mestima gde su juče održani izbori.

Pogledajte opširnije šta je Stanković rekao u prilogu portala Zajecaronline.

Odbornik opozicije Miša Stanojlović, je rekao da je budžet ovakav zato što mi kao grad nismo sposobni da obezbedimo novac, nego se vlast oslanja na pomoć države.

Opširnije pogledajte šta je odbornik Stanojlović rekao, u prilogu Zajecaronline.

Odbornik „Saveza za Srbiju“, Miloš Stojadinović rekao je da je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, zaječarski Dejvid Koperfild, zato što kod njega objekti nestaju. Stojadinović je spomenuo objekte iz „Ugovora sa građanima“, koji je gradonačelnik Ničić napravio za potrebe izbora održanih 2004. godine, a to su: Muzej rock-a, Doma zdravlja u Kotlujevcu, uređenje banje u Nikoličevu i.t.d.

Šta je govorio odbornik Stojadinović, pogledajte u prilogu portala Zajecaronline.

Zbog iskazane rečenice za skupštinskom govornicom Dragani Rašić izrečena je mera opomene, Stojadinović je takođe pozvao građane na protest, i komentarisao način na koji Srpska napredna stranka metodama prisile i trošenjem javnog novca u stranačke kampanja pobeđuje na izborima, nakon čega mu je Stefan Zankov oduzeo reč, što je imalo za posledicu da odbornici Saveza za Srbiju Dragana Rašić i Miloš Stojadinović napuste skupštinsko zasedanje.

Marina Milić, zamenica gradonačelnika, nakon toga, kratko je poručila oni nemaju potrebe da objašnjavaju stvari vezane za budžet, a da će građanima sve objasniti na konferenciji za novinare.

Opširnije pogledajte u video prilogu portala Zajecaronline.

Pomoćnik gradonačelnika, Milan Stanković, istakao je da ga ne čudi ovakvo ponašanje opozicije zato što su oni kada su bili vlast, sve rasprodali u ovoj zemlji.

Opširnije pogledajte u video prilogu portala Zajecaronline.

Mariora Nikolčić, istakla je da je nikako ne zanimaju izbori u drugim mestima već samo građani Zaječara i grad Zaječar.

Opširnije pogledajte u video prilogu portala Zajecaronline.

Po rečima odbornika Nenada Ristovića, 1.300.000.000 dinara, je ralan budžet grada Zaječara. Zatim je obrazložio da je 2016. godine porez od zarada i imovine bio 625 miliona, 2017. godine 510 miliona, 2018. godine 550 miliona, a da se 2019. godine planira neverovatnih 850 MILIONA DINARA.

Opširnije pogledajte u video prilogu portala Zajecaronline.

Marica Dimitrijević, odbornica opozicije istakla su budžeti škola jako mali, i da će biti velikog problema zbog tužbe prosvetnih radnika za prevoz koji dostižu milionske cifre.

Opširnije pogledajte u video prilogu portala Zajecaronline.

Izvor: Glas Zajecara, Zajecaronline, Fira.rs

Reklame