Foto: valentina Milovanović

Doček Nove 2014. godine je ujedno bio i poslednji doček u restoranu hotela „Kastrum“ u Gamzigradskoj banji. Hotel je prestao sa radom januara 2015. dok je stečaj otvoren 1. marta 2016. godine. Sada preduzeće „Romulijana“ u stečaju, u čijem vlasništvu je između ostalog i hotel „Kastrum“ u Gamzigradskoj banji kod Zaječara, traži procenitelja imovine.

Prema saznanjima portala Glas Zaječara, Stečajni upravnik nije mogao da proda imovinu pošto se imovina vodila kao svojina Republike Srbije, što je rešenjem Vlade Republike Srbije ispravljeno u decembru 2017. godine.

U međuvremenu je pripremana pravno – imovinska dokumentacija i sada je stečaj u fazi izbora procenitelja vrednosti nepokretnosti i kapitala.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal očekuje se da će procenitelj biti izabran i angažovan do 1. decembra 2019. godine, da će procena biti obavljena do januara 2020. godine u da će prodaja imovine „Romulijane“ DOO biti oglašena do marta 2020. godine.

Podsećamo, kako se navodi u pozivu objavljenom na portalu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, posao procenitelja će biti da obavi procenu vrednosti imovine i pravnog lica na čijoj imovini postoje razlučna prava.

Procenitelj će takođe izvršiti procenu celishodnosti prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica u odnosu na prodaju imovine stečajnog dužnika pojedinačno.

Nekada je Gamzigradska banja bila ponos Istočne Srbije a danas izgleda ovako.