Foto: screenshot skupština RS

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za Insajder je demantovala navode koje je objavio Blic po kojima je Novak Filipović, osumnjčen za šverc narkotika, u iskazu policiji tvrdio da mu je Tepić tražila da obeća da će da „iseli iz Pančeva“ pančevačkog novinara Miroslava Miću Milakova. Za snimak navodne SMS prepiske s tim zahtevom koji prenosi portal Tepić kaže da je montiran i tvrdi da je dosad iz MUP nisu kontaktirali ovim povodom, piše Insajder.

Kako je naveo Blic, policija će tužilaštvu proslediti svedočenje Novaka Filipovića (40) iz Pančeva, hapšenog početkom marta pod sumnjom da je švercovao 1,4 kilograma marihuane, a koji u iskazu policiji tvrdi da mu je opoziciona političarka Marinika Tepić tražila da obeća da će da „iseli iz Pančeva“ kontroverznog pančevačkog novinara Miroslava Miću Milakova.

Povodom ovoga reagovalo je i Udruženje novinara Srbije pozvajući nadležne državne organe da hitno istraže ove navodne pretnje.

UNS je u saopštenju podsetio da je ugrožavanje bezbednosti novinara propisano kao krivično delo kažnjivo zatvorom od šest meseci do pet godina.

„I vlast i opozicija imaju pravo da kritikuju medije, ali ne smeju da prete našim kolegama kad su nezadovoljni njihovim izveštavanjem“, dodaje udruženje.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za Insajder je demantovala ovakve optužbe Novaka Filipovića, naglašavajući da u životu nikome nije pretila, „naročito ne novinarima kakvi god da su“.

„Tužno je zaista da jedan čovek koji je imao vrhunske sportske rezultate, nažalost, pristane da verovatno zbog oslobađajuće presude, jer je hapšen za neka teška krivična dela što sam iz medija saznala, na ovaj način ugađa ovom režimu“, rekla je Tepić.

Ona je rekla da je iz MUP-a povodom ovih optužbi niko nije kontaktirao.

„Te montirane poruke, ti navodni screenshot-ovi u kojima ja tražim da neko bude iseljen iz Pančeva, a sa druge strane ja sam ta koja sam se pre tri godine iselila iz sopstvenog grada upravo zato što su mi čestiti policajci rekli da ne mogu više da garantuju bezbednost više za mene i moju porodicu“, kaže Tepić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas stao je u odbranu Marinike Tepić.

„Na uništenju svakoga ko digne glavu angažovane su službe, uzurpatori nacionalnih frekvencija, tabloidi, ali i huligani, narko dileri, kriminalci koji se odjednom, pošto budu uhvaćeni sa kilogramima droge i pušteni na slobodu, sete da treba da optuže nekog iz opozicije da je kriminalac“, izjavio je đilas i dodao da je ovoga puta meta Marinika Tepić kojoj vlast ne može da oprosti razotkrivanje brojnih afera.

Izvor: Insajder

Reklame