Foto: Glas Zaječara
Reklame

Deo biciklističke staze kod naselja „Dva brata“, koji već nekoliko godina nije završen, uklonjen je ovih dana. Da li to znači da je grad Zaječar odustao od izgradnje kružnog toka u ovom delu grada koji je najavljen još 2014. godine. Od 2017. godine mnogo toga je obećano ali malo je urađeno. Podsećamo sta je sve obećano.

Ovih dana došlo je do uklanjanja dela staze za bicikliste, koja nije do sada imala nikakvu funkciju, ozim zbunjivanja vozača.

Deo staze u naselju Dva brata je uklonjen, i asfaltiran, tako da će Zaječarci moći da normalno posle nekoliko godina da voze automobile u ovom delu grada.

Podsećamo, tadašnji gradonačеlnik Zajеčara Vеlimir Ognjеnović, koji jе 17. avgusta 2014. godine obišao radovе, kazao je da ćе II faza rеkonstrukcijе Ulicе Nikolе Pašića počеti u prvoj polovini sеptеmbra, a da jе projеktom prеdviđеn i kružni tok u nasеlju Dva brata.

Šest godina kasnije, ne samo da se ne spominje izgradnja kružnog toka, već se i deo biciklističke staze uklanja.

Odmah nakon pobede na izborima 2017. godina gradonačelnik Ničić obećao je mnogo toga.

Govorilo se o uklanjanju biciklističke staze, uređenje svih poprečnih ulica od ulice Svetozara Markovića, ispravljanje ulice Nikole Pašića.

„Radi se u ulicama Prvi maj, ulica Kaplara, 23 divizije, Jugovićev, Američka, Čarapićeva, Jagodinska, Narodnog fronta, Pionirska ulica, Sinđelićeva, Skadarska, Skopljanska i ulica Vojvode Stepe. Ukupna dužina ulica koja će biti rekonstruisana je preko 3 kilometra, a vrednost infrastrukturnih radova iznosiće nešto preko 100 miliona dinara”, istakao je tada Ničić.

Ničić je najavio tada da će u narednom periodu biti rekonstruisna i ulica Nikole Pašića od raskrsnice ulice “Dva brata” do nadvožnjaka u dužini od 990 m, kao i pomenuta ulica od raskrsnice ulica “Ljube Nešića” do raskrsnice “Dva brata” ukupne dužine od 755 m.

“Ukupna vrednost predviđenih radova jeste oko 74 miliona dinara i tom prilikom biće uređena i sekundarna kanalizaciona mreža u dužini od 1.600 metara. Tokom 2018 godine planiramo da ispravimo ulicu Nikole Pašića, koja je samo naizgled uređena tokom prothodnih godina. Ona sada ima biciklističku stazu koje potpuno neupotrebljiva, a i sama ulica i kružni tok rađeni su bez upotrebne dozvole. Tako da će u narednoj godini biciklistička staza biti uklonjena. Na njenom mestu biće određena sekundarna kanalizaciona mreža jer se već godinama unazad 80 odsto dela kanalizacione mreže meša sa fekalnim vodama, što je totalno neprihvatljivo. A prilikom ispravljanja ulice Nikole Pašića do kružnog toka planiramo da isti i uklonimo i ponovo vratimo semaforsku signalizaciju. Jer na tom mestu prema procenama stručnjaka mesta za kružni tok nema, zbog suženosti i neprimereno uskih ulica“ najavio je 2017. godine Ničić.

Podsećamo kako je izgledao dolazak ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, 7. jula 2019. godine.