Foto: Saša Trifunović

Na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora, gradski Štab je, na današnjoj sednici, doneo , piše IST media.

„Epidemiološka situacija na teritoriji grada je dosta povoljnija nego na početku uvođenja vanredne situacije. Iz tih razloga, a na osnovu predloga Stručno-operativnog tima, gradski Štab doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada“, navodi se u saopštenju Štaba.

Na današnji dan je 20 osoba pozitivno na korona virus, sa blagom kliničkom slikom, a gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ocenjuje da su Borani ovog puta pokazali odgovornost u poštovanju mera Vlade Republike Srbije, gradskog Štaba i epidemiologa, ali i odgovornost prema sebi i prema drugima.

Kako bi se zadržao trend smanjenja broja obolelih, Štab za vanredne situacije grada Bora izdao je identične republičkim, kojima se preporučuje građanima da i dalje nose maske u zatvorenim prostorima i da poštuju fizičku distancu.

Na Grudnom odeljenju gradske Opšte bolnice trenutno se nalazi 15 pacijenata, od kojih je dvoje pozitivno, dok se za tri pacijanta čekaju rezultati testiranja. Nadležni apeluju na pridržavanje preporučenih mera.

„S obzirom na smanjen broj novootkrivenih slučajeva virusa, kao i na broj pacijenata koji se nalaze na Grudnom odeljenju, imamo razloga da budemo zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom u gradu. Iako mere sada nisu obavezujuće, ponovo ću apelovati na građane da se pridržavaju preporučenih mera jer su se dosad pokazale kao efektne.”, izjavio je ovim povodom direktor Opšte bolnice u Boru, dr Goran Joksimović.

Od početka pandemije u Boru je zabeležen ukupno 271 slučaj virusa, 244 osobe su se oporavile, dok je sedam osoba preminulo od posledica virusa.