Udruženja „L Down“ i „Dečiji centar“ godinama uspešno sarađuju i udruženim snagama bore se za dobrobit dece.

Današnja humanitarna prodajna izložba dečijih radova koju su zajednički priredili na centru primer je ove saradnje, ali i njihove neprestane borbe da spoje kraj sa krajem i nastave sa radom.

Sredstva prikupljena prodajom namenjena su udruženju „L Down“, koje će ih iskoristiti da pribavi ono što im je potrebno za rad sa decom, ali i da namiri neke od dospelih dažbina.

„Vaskršnju prodaju jaja Dečiji centar je organizovao za naše drugare iz udruženja L-DOWN. Razlog zašto su sredstva namenjena udruženju L-DOWN leži u činjenici da je udruženju jako teško da izađe na kraj sa svojim obavezama, što mesečnim, što svakodnevnim. Ta deca imaju pozive za nastupe, postoji potreba da otputuju negde, treba da rade iste one stvari koje rade njihovi drugari iz opšte populacije, a iz mnogo razloga to je njima uskraćeno. Na ovaj način mi ne možemo da im pomognemo dovoljno, ali ovo jeste način da se skrene pažnja na njihove potrebe.“ – izjavila je danas za portal „Glas Zaječara“ Selena Ristić Vitomirović iz Udruženja „Dečiji centar“

Predsednica Upravnog odbora udruženja „L Down“, Mirjana Đorđević, kaže da svaki dan donosi novi izazov, ali da borba traje i trajaće: „Mi smo, obzirom na situaciju da projekti još uvek nisu usvojeni, da nemamo mogućnosti da platimo ni redovne dažbine, organizovali smo ovu prodaju izložbu koju čine radovi nastali tokom naših aktivnosti, kako bi povratili deo sredstava i nastavili sa radom. Ova sredstva biće iskorišćena za plaćanje dažbina i nešto od aktivnosti. Ne dugujemo puno, ali sredstava nema. Od prethodne humanitarne priredbe sredstva smo iskoristili kako bi platili deo računa za struju, ali uskoro će već stići i novi račun“.

I pored poteškoća, udruženja se i dalje bore za decu i njihov osmeh, a do kada će imati snage za borbu, vreme će pokazati. Iskreno se nadamo da će doći do preokreta, i da će društvo uvideti potrebu da izdvoji veća sredstva za pomoć deci.

 

Reklame