Foto: Glas Zaječara

U okviru manifestacije „Mesec zaštite od požara – Septembar 2020“, u centru Zaječara danas je izvedena vežba spasavanja, zbrinjavanja povređenih i gašenja požara iz PMV koje je izazvalo saobraćajnu nesreću. Od početka godine vatrogasno-spasilačka brigada intervenisala je 37 puta.

Igor Dimitrijević, Komandant vatrogasno-spasilačkog bataljano kazao je da tradicionalno svake godine, na kraju septembra prikazuju javno pokaznu vežbu.

Foto: Glas Zaječara

„Pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar, donekle već, tradicionalno, pokazuju neku javno-pokaznu vežbu. Danas smo izabrali vežbu na temu saobraćajna nesreća, pošto smo svedoci da se sve češće, događaju ovakve vreste intervencija“.kazao je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima ovom vežbom pokazali su mobilnost vatrogasno-spasilačke brigade Zaječar, i pripadnika sektora za vanredne situacije.

„Na ovaj način se vrši uvežbanost, mobilnost i spremnost kako bi trebalo da reaguju na ovakve intervencije“.- kazao je on.

On je istakao i to da je cilj ove vežbe da se probudi svest građana, tj svih učesnika u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i zakone.

Dimitrijević je kazao i to da su od početka 2020. godine do sada imali 37 intervencija i to 32, kod putničkih vozila, dok su 5 bile intervencije na poljoprivrednim mašinama. 

„Prilikom intervencija ove godine, tri lica su preminula od posledica udesa, dok su 14 lica bila povređena. U odnosu na ranije godine, ove 2020. godine imali smo manje intervencija za 20 do 30%“. – zaključio je Dimitrijević.

Reklame