U zaječarskom teatru počele su probe na sceni dečje predstave „Mačak u čizmama“,  po tekstu i u režiji  Spasoja Ž. Milovanovića, po motivima bajke Šarla Peroa. Premijera predstave planirana je 18. aprila, na otvaranju 10. Međunarodnog  dečjeg festivala „ZajeČAR“

Prema rečima reditelja Spasoja Ž. Milovanovića, ova predstava nastala po motivima bajke Šarla Peroa, razlikuje se od ostalih utoliko što korespondira sa ovim vremenom i  pokušava da deci ispriča priču o dobru i zlu: 

„Naš mačak u čizmama je otelovljenje dobra, odnosno produžena ruka dobrog. To dobro je priča o nečem što  ne poznaje prošlost ,sadašnjost i budućnost već čitavo vreme tretira kao mogućnost da se učini dobro delo. S druge strane naše zlo je biće koje pokušava da zavlada svetom i potčini ga nekim svojim pravilima i fokus je na tome na koji način obični ljudi pristaju na zlo,pristaju na pravila igre koja se kose sa zdravim razumom i sa normalnim životom.

Konačno, kao i svaka bajka i ova bajka je priprema dece za ulazak u svet onakav kakav jeste, koji se sastoji od dobrog i od zlog i od mogućnosti da svako od nas izabere pravi put. Duboko smo uvereni da je u tom izboru najveći kvalitet života mogućnost da svako od nas izabere dobro i često nam je potrebna dodatna sila koja će da nas pogura ka dobroj stvari. Nadam se da će deca to shvatiti . Nagrada je da živimo srećno do kraja života , baš kao i u pravoj bajci, bilo da je nagrada princ ili princeza ili šta god da nam se ponudi kao nagrada za dobro delo koje činimo, a u svakom slučaju to jeste ljubav.“

Uloge su poverene: Predragu Grbiću, Vujadinu Miloševiću, Sanji Nedeljković, Ireni Stanković, Branislavu Mijatoviću, Gabrijelu Bećareviću i Viktoriji Arsić. Kostim: Snežana Kovačević, scenski pokret i koreograf: Danica Ničić.