Foto: Glas Zaječara - Izbori u Gimnaziji za predsednika đačkog parlamenta

Danas 1. aprila u Gimnaziji u Zaječaru održavaju se izbori za predsednika đačkog parlamenta. Učenici mogu izabrati jednog od četiri ponuđena kandidata.

foto: Glas Zaječara – komisija

Na današnjim izborima u Gimnaziji, za predsednika đačkog parlameta, u trku se upustilo četiri kandidata:

  • Petra Milanović
  • Petar Vasiljević
  • Kristina Veljković
  • Darko Kumanović

Kampanja je bila kreativna, i kandidati su dali sve od sebe kako bi zadobili poverenje svojih drugova i drugarica.

Kandidati su imali i svoje predstavljanje na našem portalu, gde su ukratko govorili o svojim planovima, ako oni budu izabrani za predsednika đačkog parlamenta.

Kako protiče glasanje danas, za naš portal govorio je član izborne komisije Nikola Trajković.

Foto: Glas Zaječara – Nikola Trajković

„Danas se u našoj školi održavaju treći izbori za predsednika đačkog parlamenta. Od upisanih 363 birača do 12 časova glasalo je 69%. Večeras nakon prebrojavanja glasova, saopštićemo ko je novi predsednik đačkog parlamenta“kazao je trajković za portal Glas Zaječara.

Podsećamo, đački parlament Gimnazije Zaječar je osnovan školske 2002/2003. godine. Tokom svog rada, Đački parlament je sarađivao sa organizacijama poput Unije Srednjoškolaca Srbije, ACCD – Asocijacija za kreativnu komunikaciju i debatu, Udruženje za razvoj građanskog vaspitanja i obrazovanja za demokratiju, ZI – Zaječarska inicijativa, Omladinski klub 019, Centar za promociju nauke

Đački parlament je već godinama član Unije srednjoškolaca Srbije, gde već godinama ima Lokalne kordinatore preko kojih sprovodi projekat ’’Srednjoškolci za srednjoškolce’’, gde se svake godine priključi oko 100 učenika iz svih zaječarskih srednjih škola.

 

Reklame