Kancelarija za IT i eUpravu otvorila je podatke i učinila dostupnim statistiku o broju zaraženih virusom COVID-19 na teritoriji Republike Srbije na novom portalucovid19.data.gov.rs. Ovaj portal od 29. marta nije ažurirao podatke zaraženih, ali se danas pojavio broj građana u samoizolaciji. U Timočkoj Krajini u samoizolaciji nalazi se na dan 4. april 2.303 građana.

Kako smo saznali od dr Ivice Milosavljevića, zamenika direktora ZC Zaječar, u Zaječaru i Boljevcu je 18 pacijenata pozitivno na koronavirus. Od ovog broja, 11 osoba je hospitalizovano u ZC Zaječar i svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

Još dve osobe iz Bora zaražene su koronavirusom, pa je broj obolelih u gradu šest, rekao je danas gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Podaci o broju inficiranih COVID-19 nije ažuriran na ovom sajtu, tako da ove podatke nećemo prenositi, ali je broj građana u samoizolaciji ažuriran i može se videti da je do danas 4. aprila na teritoriji Timočke krajine trenutno u samoizolaciji 2.303 građana.

Po gradovima to izgleda ovako:

Zaječar – 398 

Bor – 612

Negotin – 376

Kladovo – 503

Majdanpek – 138

Knjaževac – 94

Boljevac – 96

Sokobanja – 86

Kada podaci o broju inficiranih COVID -19 budu ažurirani na sajtu kancelarije za IT i eUpravu, na portalu Glas Zaječara objavićemo zvanične podatke.

U petak 3. aprila pisali smo o „ne“izveštavanju o broju inficiranih na teritoriji grada zaječara, kao i kakvo je stanje u ostalim gradovima Timočke krajine.