Povodom obeležavanja nedelje Crvenog krsta, u prostorijama Crvenog krsta,organizovano je predavanje za volontere na temu dobrovoljnog davalaštva krvi kao i predavanje o borbi protiv trgovine ljudima.

„Govorićemo o volonterizmu i značaju volonterskog rada koji ljudi poklanjaju Crvenom krstu.Predstavićemo i programe Crvenog krsta a oni će sami odlučiti kom programu žele da se priključe“-rekao je Predrag Kostić, difuzer Crvenog krsta Srbije.

Irena Mladenović, stručni savetnik Crvenog krsta najavila je predstojeće aktivnosti koje će biti sprovedene ove nedelje.

„U utorak 14.maja u 9 sati u zaječarskom porodilištu poklonićemo pakete  bebama koje su rođene u nedelji Crvenog krsta. Paket čine najosnovnije stvari koje su potrebne za te neke prve dane. Od 11 sati u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju Oblutak, volonteri će predstaviti programe Zdravog načina života, govorićemo o prvoj pomoći kao i o trgovini ljudima i biće organizovano druženje učenika iz redovnih škola sa štićenicima ove ustanove“.

U sredu 15.maja u prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru biće sprovedena velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Eparhijom Timočkom.

Pre početka predavanja mladi volonteri iznenadili su Irenu rođendanskim poklonom.