Reklame

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 247 novih slučajeva oboljevanja korona virus, ali i 3 smrtna slučaja. Ukupno u našoj zemlji za sada ima 2.447 pozitivnih na virus i 61 preminulih.

Preminule su dve osobe muškog pola i jedna osoba ženskog pola, rekla je zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da smo u prethodna tri dana dostigli maksimum koji će trajati još desetak dana.

„Izolacija je trenutno najvažnija pored mera koje smo preduzeli. Nema više igranja oko sprovođenja izolacije, ona se sprovodi u bolničkim uslovima“, naglasio je Kon.

Odgovarajući na pitanja medija, Kon je rekao da su novinari ti koji profesionalno rade svoj posao i prenose vesti i informacije koje dobijaju.

„Novinari rade najbolje što znaju, a kao mi što radimo najbolje što znamo. Svaka vest koju dobijemo od vas, mi proveravamo. Pitanja nisu uvek prijatna i zgodna, jer ni mi ne znamo baš sve odgovore“, naveo je Kon.

Na pitanje o romskim zajednicama Kon je rekao da još uvek nije registrovan slučaj u romskim zajednicama.

„Što se romskih i migrantskih zajednica tiče, nekih posebnih aktivnosti nije bilo, tretiraju se kao svi ostali građani. Ako se otkrije da je neko pozitivan, sprovodila bi se epidemiološka aktivnost kontakata. Nije se do sada desilo da je otkriven slučaj u naseljima, nema nekih žarišta. Ako bi bilo, trebalo bi raditi kao i sa manjim žarištima, da svi budu testirani“, objasnio je Predrag Kon.

U Republici Srbiji je do 15 časova 7. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.447 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.074 osobe od kojih je 247 pozitivno. Hospitalizovano je 1. 394 pacijenata.

Na respiratoru je ukupno 109 pacijenata.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 9626 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih tri (3) smrtna slučaja, odnosno ukupno 61.

Preminule su dve osobe muškog pola, i jedna osoba ženskog pola.

Prosek njihovih godina je 62,66 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu.