U okviru projekta “Škola multimedijskih veština“ građani Zaječara imaće prilike da razgovaraju sa Miljanom Paunovićem, novinarom.
Razgovor je je zakazan za sredu 18.04. u 16 sati u Omladinskom centru.
Projekat “Škola multimedijskih veština“  se realizuje uz podršku Zimanovog fonda za mlade, „Zaječarske inicijative“, Fondacije „Iskorak“ i Nacionalne zadužbine za demokratiju.
 

Miljan Paunović, diplomirani politikolog – rođen je u Zaječaru, a u Beogradu živi i radi od 2002. godine. Nakon akademskih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, kao stipendista specijalizirao je na studijama „Strategije i metode nenasilnih društvenih promena“.Novinarstvom se bavi od 2000. godine. Njegovi prvi novinarski tekstovi objavljeni su u nedeljnom listu Timok Zaječar, radio je u beogradskim nedeljnicima Ekonomist  (2007/08) i NIN (2008/12), u dnevnom listu Blic (2012) i portalu Telegraf (2015).

Pisao je za APortal, a kao gost piše za portal Direktna reč. Političko-društvene analize su polje njegovog novinarskog delovanja. U novinarskoj karijeri napisao je više od 500 članaka, istraživačkih tekstova i reportaža. Kao značajnije izdvoji bi intervuje sa Nikom Bolitierijem, čuvenim teniskim trenerom i osnivačem najpoznatije svetske teniske akademije na Floridi, profesorom Metju Defleom (uveo je predmet Lady Gaga – sociologija slave) na Univerzitetu Južna Karolina u SAD, Barbarom Alberti svetski priznatom italijanskom književnicom, kanadskim rediteljem Lujom F. Demereom, Mirkom Ilićem našim proslavljenim grafičkim dizajnerom koji živi i radi u Njujorku…Uređivačkim radom bavi se od 2011. godine. Na tom polju, sarađivao je sa dr Zoranom Stojiljkovićem, profesorom Fakulteta političkih nauka u Beogradu, i NVO CANVAS (Centar za nenasilnu akciju) Beograd.

Foto: Miljan Paunović
Krajem novembra 2017 godine izašao je njegov prvi roman „Soba tajni“, čija promocija se očekuje i u Zaječaru naredne nedelje.
Umetnost, pozorišni rad zauzimaju posebno mesto u njegovom životu i radu. U periodu od 1993 – 2000. godine radio je u pozorištu Zoran Radmilović u Zaječaru.Igrao je u predstavama „Kosa”, „Venecijanke”, „Vidi ko to govori”…, i učestvovao u organizaciji festivala „Zoranovi dani”. Radio je na predstavi „Dođite sutra” u svojstvu režisera, scenariste i tehničkog realizatora u amaterskom pozorištu ”Lepenski vir” u Donjem Milanovcu 2001. godine. Novembra 2013. u istom pozorištu režirao je monodramu „Kutije”.