Reklame

Preporukom Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin gradski bazen će, posle jednomesečne pauze prouzrokovane pogoršanom epidemiološkom situacijom, početi sa radom u utorak 11. avgusta, prenosi Negotin.rs.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin je na 29. sednici preporučio JKP „Badnjevo“ Negotin, da od 11.08.2020.godine omogući korišćenje gradskog bazena u Negotinu građanima uz preduzimanje svih preporučenih epidemioloških mera, kako od Štaba tako i od strane Zavoda zavoda za javno zdravlje Zaječar, a one podrazumevaju: fizičku distancu u vodi i van nje, pojačanu higijenu ruku i ličnu higijenu, obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.

Preporučuje se zaposlenima i korisnicima da pojačaju higijenu ruku i ličnu higijenu kao i prolaz kroz dezo bazene. Na svim ulazima postaviti i dezinfikatore za ruke na bazi alkohola sa pratećim uputstvom.

Potrebno je istaknuti i obaveštenje o obaveznom nošenju maski u zatvorenim prostorima, kako za zaposlene tako i za posetioce.

Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, a razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra.

Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt.

Barovi i kafići moći će da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, a u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave.
Broj korisnika bazena je ograničen u skladu sa fizičkim merama održavanja distance i boravka na otvorenim bazenima.

Pojačati higijenu prostora što podrazumeva svakodnevno pranje platoa i gaznih površina, dezinfekciju dohvatnih i sedalnih površina.

Takođe, povećati i broj osoblja na otvorenim bazenima koje nadgleda situaciju kako bi sve određene mere bile sprovedene.

Što se zaposlenih tiče, u slučaju povišene temperature nalaže im se ostanak kod kuće i daje preporuka da idu na testiranje.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin pratiće sprovođenje mera epidemiološke zaštite na bazenu preko nadležne inspekcijske službe opštinske uprave opštine Negotin.

Usluge jedinog javnog kupališta u gradu besplatno će moći da koriste deca do 18 godina a svake srede kupanje će biti besplatno za sve. Cena ulaznice je ostala nepromenjena i iznosi 100 dinara a radno vreme bazena je svakoga dana od 10 do 20 sati, a kao i svake godine o bezbednosti kupača brinuće obučeni spasioci.

Knjaževac: Od danas prvi kupači na bazenu “Banjica” ove sezone

Knjaževački bazen “Banjica” danas je primio prve kupače ove sezone, jer je zbog aktuelne epidemije korona virusa bio zatvoren za korisnike. Prema rečima direktora Agencije za razvoj opštine Knjaževac Vladana Mitića, bazen je u 10 sati počeo sa radom uz sve preporučene mere zaštite. Na ulazu svi prolaze istu proceduru – merenje temperature, dezinfekcija ruku, prolaz obućom kroz dezobarijeru. Suncobrani i ležaljke su postavljene na bezbednoj razdaljini i ne smeju se pomerati, kažu u ovom preduzeću koje brine o bazenu “Banjica”, prenosi Zamedia.

Bazen radi svakodnevno od 10 do 18 sati, osim četvrtkom, a ulaz je 200 dinara.

Pre otvaranja i nakon zatvaranja objekta, radnici bazena obavljaju kompletnu dezinfekciju.

Podsećamo, gradski bazen u Boru radi od 4. avgusta, a ugostiteljski objekti bez letnjih bašti mogu da rade do 21 sat, a privredni subjekti na teritoriji grada u obavezi su da istaknu maksimalni broj osoba koje mogu istovremeno boraviti u objektu, nove su naredbe koje je doneo Štab za vanredne situacije Bora na  zasedanju 3. avgusta.