Foto: Pete Linforth sa Pixabay
Reklame

U Boru gradonačelnik Bora redovno informiše javnost u tom gradu o broju testiranih, kao i broju inficiranih korona virusom, dok se u Zaječaru, zvanično ništa ne saopštava. Jedini izvor informacija o COVID 19, je fejsbuk nalog gradonačelnika Boška Ničića. Pitamo zašto Štab za vanredne situacije u Zaječaru nije održao nijednu konferenciju za medije od uvođenja vanrednog stanja?

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, saopštio je da mušakarac koji je preminuo u borskoj Opštoj bolnici, a koji je primljen sa visokom tempearaturom i upalom pluća, rezultati obdukcije pokazuju da je preminuo usled teškog infarkta miokarda.

„Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, od deset osoba koje su 6.aprila testirane, svih deset negativno na virus korona“.saopštio je Milikić.

Prema njegovim rečima na odeljenju Opšte bolnice u Boru, trenutno se nalaze osam pacijenata, ali je prema nalogu službi, sedmoro pacijenata je upućeno u privremenu bolnicu u Nišu.

Milikić je takođe kazao da je tokom jučerašnjeg dana testirano je još 57 osoba, među kojima su i policijski službenici, a rezultati testiranja očekuju se sutra.

Negotin

Prema podacima koje je negotinskom Zdrvatsvenom centru dostavio Zavod za zaštitu zdravlja “Timok” iz Zaječara, svih 20 uzoraka je negativno na korona virus. Ove osobe su testirane u ponedeljak.

Kladovo

U Kladovu su trenutno četiri osobe pozitivne na novi virus COVID 19. U ponedeljak je u kovid ambulanti Doma zdravlja u Kladovu testirano 17 lica i prema dobijenim rezultatima  jedno je pozitivno.