U Centru za kulturu u Kotlujevcu otvoren je Klub kulture.

Otvarajući novi kulturni prostor , Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine- Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru je istakao:

„Klub kulture u Kotlujevcu biće od izuzetnog značaja, jer će se koristiti za razne kulturne događaje. Biće namenjen za razne promocije, izložbe i druga kulturna dešavanja“. 

U osmišljavanje i realizaciju programa  uključiće se  i Vanja Čolić , urednik dopisništva RTS u Zaječaru , koja je najavila brojna dešavanja u ovom prostoru.

U novom klubu promovisani su šestobroj časopisa “Razvitak” i Godišnjak za 2018.godinu Narodnog pozorišta Timočke Krajine- Centra za kulturu ,,Zoran Radmilović”.

Saša Jelenković, odgovorni urednik „Razvitka“  naglasio je da je više od pola veka ovo  najznačajniji časopis ovog kraja i jedan od najznačajnijih letopisa za kulturu i društvena pitanja  u Srbiji. 

,,Izlazio je  kao dvobroj svake godine, a ovaj poslednji je jedan obiman broj od 400 stranica, jer izlazi posle 4 godine .  Ukinut je 2015. odlukom tadašnjih gradskih vlasti u Zaječaru. U  „Razvitku“ se mogu naći  teme iz različitih oblasti: od istorije, medicine, nauke, kulture… „Razvitak“ će nastaviti da izlazi kao dvobroj “rekao je Saša Jelenković i dodao da književnost zauzima veći prostor u časopisu nego ranije. 

Izabrane pesme iz “Razvitka” čitao je glumac Miloš Tanasković, a mlada pesnikinja Marija Živković govorila je svoje stihove objavljene u časopisu.

O istorijatu i značaju “Razvitka “ govorio je  i glavni urednik Zoran Cvjetićanin.

Urednik „Godišnjaka 2018.“  Biljana Glišić naglasila je da ovo izdanje obuhvata sve što je rađeno tokom 9 meseci prošle godine, jer je ustanova počela sa radom marta 2018.

,,Imali smo četiri festivala, od kojih tri pozorišna. Takođe, imali smo brojna izdanja u okviru Festivala mladih pesnika. Organizovali smo oko 30 manifestacija, prikazano je 20 filmova, od toga osam dokumentarnih filmova. Renovirana  je zgrada Centra za kulturu u Kotlujevcu i urađeno još puno toga što se može videti u godišnjaku koji obiluje fotografijama. Ovaj „Godišnjak“ je neka vrsta izveštaja o radu, koji  poklanjamo građanima“.

U muzičkom delu programa nastupili su reditelj Žoro Ivanov i ženska pevačka grupa „Šešir moj“ iz Bora, koju vodi Tamara Glišić, nastavnica muzičke kulture, a u njenom sastavu su prosvetni radnici.