U organizaciji Narodnog pozorišta Timočke krajine- Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ u Bratujevcu organizovan osmi Ivanjdanski uranak.

Nakon polaganja venca na spomen obeležja povodom Dana ustanka naroda Srbije protiv fašističkih okupatora u drugom svetskom ratu, nastupilo je KUD „Penzioner“ iz Zaječara.

Darko Tošić predsednik mesne zajednice sela Šljivar ističe da je posećenost  veća nego prošle godine i zahvalio se gradu Zaječaru i Sportskom savezu grada Zaječara koji su pomogli da se manifestacija organizuje.

„Za turnir u malom fudbalu prijavljeno je šest ekipa a nakon turnira krenuće takmičenja u pikadu i nadvlačenju konopca“-rekao je Darko.

Marijana Radić je rekla da je prvu put sa porodicom i prijateljima na uranku i da se lepo zabavljaju.

Mnogobrojni gosti uživaju u prirodi ovog lepog mesta, i dele kulinarske veštine sa prijateljima i porodicom.

Foto: Glas Zaječara

Mnogi su hladovinu i odmor našli pod šatorom jedinog restorana koji se nalazi na Bratujevcu.

Foto: Glas Zaječara

„Atmosfera je dobra i lepo je što se tradicija vraća i što vidimo dosta mladih ljudi danas“-rekao je Jugoslav Prvulović posetilac manifestaije u Bratujevcu.

Utakmice se u toku. Šest ekipa se nadmeće za prvo mesto na turniru.

Organizator je Narodno pozorište Timočke krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, u saradnji sa mesnom zajednicom Šljivar , Turističkom organizacijom i Sportskim savezom , pod pokroviteljstvom grada Zaječara.