Foto: Saša Trifunović, IST media

Na današnjoj konferenciji za medije Gradskog Štaba za vanredne situacije u Boru saopšteno je da su dve osobe preminule, dok su još dve zaražene od virusa Kovid 19. Ukupno je do danas zaraženo 75 građana. Takođe, objavljeno je i da su još dve osobe izlečene.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor, rekao je da su juče dolazili ruski epidemiolozi i složili se sa većinom preduzetih mera, s tim što je bilo i nekih sugestija. Pacijenti na grudnom odeljenju su stabilni, ali se za jedan broj njih tek čekaju rezutati testiranja.

Dr Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja, istakla je da 15 sumnjivih na koronavirus čeka rezultate i da se smanjuje broj onih koji dolaze u ambulenatu. Ona je podsetila da su ruski eksperti savetovali da ostane amulanta u ulici Moše Pijade, ali da se zatvori prostorija u Domu zdravlja. Naglasila je i da je juče 13 osoba prebačeno u Niš.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić, odgovarajući na pitanja novinara, kazao je da se u kompaniji Zijin preduzimaju propisane mere protiv koronavirusa, kao i da su u ovom preduzeću do sada potvrđena dva slučaja zaraze.

Izvor: Solarismedia