Foto: Saša Trifunović

Zbog sve većeg broja zaraženih građana Bora virusom korona i višečasovnih čekanja za prijem na Grudno odeljenje i u kovid ambulantu „Rudar“, ispred njih su postavljeni vojni šatori koji će biti čekaonice. U šatorima koje je dopremila Vojska Srbije, pacijenti će čekati na pregled, dijagnostiku i rezultate.

U njima će biti postavljeni i sistemi za grejanje i osvetljenje.

„Do sada je za 41 pacijenta u bolnici dokazano da je oboleo od kovida-19, ali se čekaju rezultati za još njih 26. Sve češće zbrinjavamo pacijente sa teškim i srednje teškim simptomima, dok se tri bolesnika nalaze na respiratorima“, rekao je novinarima direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović.

On je naglasio da je trenutno zaraženo i 30 zdravstvenih radnika te ustanove, od kojih su četvoro na bolničkom lečenju. „Sve ovo dovodi do zasićenja zdravstvenog sistema, što se za sada ne odražava na kvalitet rada, ali dolazi do dužih čekanja na pregled“, kazao je on.

Danas su pacijenti na temperaturi od 6 stepeni čekali na pregled u Opštoj bolnici i do pet sati.

Na pitanje novinara Bete koliko je građana Bora u međuvremenu preminulo od posledica zaraze kovidom-19, dr Joksimović se pozvao na instrukciju Ministarstva zdravlja, prema kome takve podatke jedino može da objavi Republički krizni štab.

Izvor: Danas