Foto: Pixabay / autor: AJEL ilustracija

Dragan Petrović podneo je 24. janura Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su nepoznata lica izvršila krivično delo ucena. Odgovor mu je, putem pošte, uručen juče.

U Zaječaru je prvi protestni skup održan 18. januara ove godine. Neposredno pre održavanja skupa gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izneo je sledeće:

„Naravno da su im ogromnu pomoć, danas, pružili i neki profesori zaječarskih srednih škola koji i ne kriju svoje političke ambicije i ne prezaju da „loše“ đake ucene pozitivnim ocenama ako podrže proteste.“

Foto: Printscreen / Facebook

Rukovodeći se ovom njegovom objavom Dragan Petrović iz Vratarnice, i sam prosvetni radnik po struci, podneo je 24. januara ove godine Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, krivičnu prijavu protiv N.N lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo ucena.

Dragan Petrović je u podnetoj krivičnoj prijavi naznačio da bi u cilju istrage bilo neophodno da se ispitaju saznanja kojima raspolaže gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, za koga pretpostavlja da raspolaže informacijama od značaja za sprovođenje istrage.

U krivičnoj prijavi koju je Dragan Petrović podneo Osnovnom javnom tužilaštvu navedeno je da bi se oktrićem počinioca skinula sumnja sa svih ostalih prosvetnih radnika koji svoj posao obavljaju onako kako je to zakonom predviđeno.

O svemu ovome detaljnije smo pisali OVDE.

Podnetu prijavu zaječarsko Osnovno javno tužilaštvo odmah je obradilo, i već 25. januara sačinilo je obaveštenje koje je uputilo podnosiocu krivične prijave, Draganu Petroviću, koje mu je putem pošte uručeno juče.

U dokumentu se navodi sledeće:

„Povodom prijave koju ste podneli ovom tužilaštvu dana 24.1.2019. godine obaveštavam vas da u konkretnom slučaju nema mesta preduzimanju krivičnog gonjenja, jer se u prijavljenim radnjama ne stiču zakonska obeležja krivičnog dela ucena iz Čl. 215, st. 1 KZ niti bilo kog drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.“

Povodom odgovora tužilaštva Dragan Petrović izjavio je sledeće:

„Smatram da takvog dela nije ni bilo, što je, tužilaštvo i potvrdilo.“

 

Reklame