Foto: printscreen n1 youtube

Aleksandar Vučić je postao ljubomoran na koronu i njenu medijsku zastupljenost. Nikada se jasnije nije videlo da je sistem truo, ali da imamo materijala, da imamo ljude, što je najvažnije, samo je potrebno primeniti pozitivnu selekciju i sve postaviti na svoje mesto, rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Lider PSG-a je u intervjuu za portal Nova.rs ocenio da je koronavirus prvi ispit koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić „polaže bez puškica i varanja“ i konstatovao da je sada svima jasno da on „nije taj najbolji i najpametniji student ikada“.

Trifunović je predvideo da će, posle vanrednog stanja, kod ljudi biti jača želja za slobodom i veća spremnost da se za nju bore.

On je ocenio da je javnost od početka epidemiološke krize dobro reagovala na obraćanja lekara.

Čak su i nastupi premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zadravlja Zlatibora Lončara bili bolje ocenjeni od Vučićevog „histerisanja“, ali je on, posle toga, rešio da „vrati uzde u svoje ruke“, rekao je Trifunović.

Kako je objasnio, „tako je ponovo uspostavio taj radikalski narativ koji zahteva postojanje neprijatelja i, nažalost, taj obrazac su počeli da preuzimaju i drugi“.

Kada je reč o donetim merama, Trifunović je naglasio da je bilo nekih neophodnih i dobrih, ali i nekih nejasnih i sramotnih.

Prema njegovim rečima, jasno je da „ovakva vladavina u vreme vanrednog stanja najviše podseća na diktaturu“.

Izvor: N1, Nova s

Reklame