Foto: printscreen n1 youtube

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović najavio je danas da će PSG učestvovati na izborima 21. juna.

On je novinarima u sedištu PSG rekao da je svestan da se izborni uslovi u Srbiji nisu promenili nabolje.

„Naprotiv, sve je šest puta gore. Ali izbori pod Aleksandrom Vučićem nikada neće biti fer“, rekao je Trifunović a preneli mediji.

Ocenio je da su se od vremena kada se PSG zalagao za bojkot, „značajno promenile okolnosti“.

„Pandemija korona virusa, vanredno stanje, neobuzdano divljanje vlasti pokazali su da diktaturu ne zaustavlja nedostatak legitimiteta već je potreban otpor svakog mogućeg pojedinca, u svakom trenutku i na svakom mestu“, naveo je Trifunović i aplaudirao za, kako je rekao, ono što sad radi lider Dveri Boško Obradović ispred Skupštine Srbije.

Dodao je da će se PSG „svim sredstvima truditi da parlamentu vrati godinama srozavan i ukaljavan ugled“. „Ući ćemo u taj svinjac, ali ćemo urlati u ime svih onih kojima svakog dana oduzimaju dostojanstvo, ali koje nema ko da čuje“, rekao je Trifunović.

Lider PSG je rekao da nije bilo lako doneti odluku ni o bojkotu izbora i da je interno glasanje tada pokazalo da je 52 odsto članstva bilo za izlazak, a 48 odsto za bojkot.

„Kao predsednik sam presekao da je to bojkot zbog jedinstva opozicije. I dalje smatram da je jedinstvo opozicije bitno“, rekao je Trifunović.

Dodao je da ga „niko nikada nije ubedio šta to u bojkotu treba da se desi“.

„U bojkotu u pasivi ništa ne može da se desi. Onaj ko zove na gradjansku neposlušnost ne može tu neposlušnost da izvede“, naveo je Trifunović.

Izvor: Beta

Reklame