Tog 9. marta 2015. godine održan je jedan od najvećih skupova opozicije protiv Saše Mirkovića, tadašnjeg funkcionera SNS-a u Zaječaru. Nekoliko hiljada građana Zaječara, tada je izrazilo nezadovoljstvo aktuelnom vlašću u gradu na Timoku i zahtevalo raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Na protestu koji prvo bio zabranjen, a zatim par časova pre početka dozvoljen, govorili su:

foto: printscreen zajecaronline

Vladajući SNS, je tada najavljivao i kontramiting, ali do toga nije došlo, tako da je opozicija ipak održala protest.

Miting je tada otvoren pesmom „Svi na protest“, koju su pred velikim brojem građana Zaječara izveli glumac Vujadin Milošević i njegov kolega Vladimir Milošević, koji su nakon nekoliko dana, dobili otkaz. Reakcijom novinara i pisanjem o isterivanju pomenutih glumaca, zbog izvođenja pesme, ubrzo su glumci vraćeni na posao.

Posle ovog mitinga protesti su nastavljeni, a Saša Mirković je posle godinu dana smenjen, dok je njegovo mesto zauzeo Stefan Zankov.

Kako je bilo na sednici a i ispred Skupštine grada kada je smenjen Saša Mirković pogledajte u sledećem video prilogu:

Evo šta je tada govorio sadašnji gradonačelnik Boško Ničić:

Ničić posle mitinga nastavlja žestoko po SNS-u i svima koji su koaliciji ili sarađuju sa pomenutom partijom.

 

Posle smene Mirkovića, grad nastavljaju da vode Stefan Zankov i Velimir Ognjenović. Pogledajte komentar Ničića na postavljenje Stefana Zankova za predsednika Skupštine grada Zaječara.

Ničić nastavlja borbu protiv SNS-a uz pomoć opozicionih partija, ali još tada se uočava da je njegov jedini cilj dolazak na vlast, pa makar to i bilo kao član ili koalicioni partner SNS-a.

Na poslednjim izborima Ničić pobeđuje, a izbore je obeležilo prisustvo aktivista SNS-a koji su bukvalno prestravljivali građane Zaječara, dok su neki i nasrnuli na novinare.

Posle pobede na poslednjim lokalnim izborima, Ničićev pokret se utapa u SNS, i on nastavlja putem gde su njegovi predhodnici stali.

Trnovit put opozicionara do saradnika vlasti,od 9. marta 2015. godine do danas, krunisan je postom Boška Ničića na facebook-u posle pobede SNS-a na lokalnim izborima u Beogradu.

Za komentar razvojnog puta gradonačelnika Zaječara, od opozicionara, do saradnika vlasti, dao nam je Miloje Mitrović, naš kolumnista, i jedan od govornika na mitingu 9. marta 2015. godine.

„TRI GODINE KASNIJE 09.03.2015-O9.03.2018.. DA NAM JE NEKO ONDA REKAO DA ĆE NAM SENDVIČ „SJEBATI“ STRATEGIJU – SMEJAO BIH SE NA SAV GLAS“.

„Koliko je samo volje,želje,prkosa,hrabrosti,odlučnosti bilo tih dana. Na svakom protestu su se iznova smišljale „smicalice“ koje će nas saplesti. Nije im uspelo. Volja je bila mnogo jača od pakosti. I onda kada su bili gotovi-aprila prošle god sve je bilo sjajno. A onda-neko je izmislio sendvič…“

Što se ostalih govornika i učesnika mitinga 9. marta 2015. godine tiče, Miloš Stojadinović je jedan od lidera koalicije „Pobeda za naš grad“ – dr Nenad Ristović, Miloje Mitrović je kolumnista našeg portala, dok je Ničić sada lokalni vođa SNS-a, Vujadin Milošević je većnik, a Marina Milić zamenik gradonačelnika.

Ko, kako, i zašto je izdao volju građana okupljenih tog 9. marta, procenite sami…

 

Reklame