Foto: screenshot knjazevacinfo.rs

Milan Đokić po treći put je izabran za predsednika opštine Knjaževac. Ovakvu odluku doneli su danas odbornici Skupštine opštine Knjaževac na svojoj prvoj sednici, sazvanoj po hitnom postupku. Za zamenika predsednika izabran je Branislav Josifović, a izabrano je i sedmočlano Opštinsko veće, prenosi Knjazevacinfo.

Odlukom odbornika Skupštine opštine Knjaževac, a nakon tajnog glasanja, Milanu Đokiću, magistru fizičke kulture, po treći put povereno je vođenje knjaževačke opštine. Svoju perspektivu Knjaževac vidi u unapređenju poljoprivredne proizvodnje, razvoju turizma i stvaranju boljeg poslovnog ambijenta za mala i srednja preduzeća, kazao je novi – stari predsednik.

“Prioriteti opštine Knjaževac u narednom periodu biće rad na tri stuba razvoja. Tu je, pre svega, dalje unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz poslove na finalizaciji i preradi poljoprivrednih proizvoda. Napravili smo ogromnu sirovinsku bazu i vreme je da pređemo u sledeću fazu, a to je finalizacija poljorivredne proizvodnje. U sektoru malih i srednjih preduzeća, planiramo fomiranje slobodne zone. Otvorili smo tri fabrike na prostoru te buduće slobodne zone. Planiramo ozbiljne investicije u infrastrukturu sa republičkim ministarstvima na unapređenju putne mreže prema okolnim gradovima. U delu razvoja turizma planiramo nastavak investicionog ciklusa na Banjici, formiranje turističkog kompleksa na termo – mineralnom izvorištu. Očekuju nas ozbiljne investicije u razvoj seoskog turizma, valorizacija potencijala koje imamo u razvoju lovnog, ribolovnog, kulturnog turizma. Planiramo ozbiljne aktivnosti kada je u pitanju pronatalitetna politika, zadržavanje mladih na teritoriji opštine Knjaževac…Ovo je treći mandat i to je velika odgovornost. Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ dobila je na teritoiji opštine Knjaževac podršku čak 73% Knjaževčana. Izlaznost je bila veća nego 2006. godine. Poverenje građana je veliko breme obaveza i odgovornosti za nas, koji ćemo vršiti vlast u narednom mandatu“, kazao je Milan Đokić.

U naredne četiri godine funkciju zamenika predsednika Opštine obavljaće Branislav Josifović, dosadašnju Šef kabineta, a u Opštinskom veću sedeće Dejan Milutinović, doktor filoloških nauka, Miloš Nikolić, magistar ekonomskih nauka, Dubravka Pavlović, inženjer saobraćaja, sveštenik Siniša Đorđević, penzioneri Miodrag Kosovac i Radomir Veljković i Marija Jelenković, apsolvent Fakulteta bezbednosti.

Izvor: Knjazevacinfo.rs

Reklame