foto:toc

Ove srede u Prostoru za Pomak u okviru festivala evropskog filma pogledajte dokumentarni  film “ Daleki lavež pasa“ delo reditelja Simona Lerenga Vilmonta.

„Desetogodišnji Oleg živi u istočnom delu Ukrajine – ratnoj zoni u kojoj često odjekuju protivvazdušne vatre i rakete. Ponekad su ovi zvuci daleko, a nekad zastrašujuće blizu. Iako su mnogi napustili ovo opasno područje, Oleg je ostao sa svojom bakom koja je o njemu brinula otkako mu je umrla majka. Držeći se Olegove priče, Daleki lavež pasa prikazuje kakav efekat rat ima na decu“.

Početak projekcije je u 19 časova.

Festival evropskog filma, osmu godinu zaredom donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, EUteka biblioteke i kulturne centre širom Srbije. Festival je svečano otvoren u Vranju, u Javnoj biblioteci EUteka mreže “Bora Stanković“ 3. juna, kada je zvanično krenula turneja, a trajaće sve do kraja godine.

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE. Festival u Zaječaru organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u saradnji sa Prostorom za POMAK.