Foto: Printscreen / Facebook
Reklame

Koliko čovek treba da bude nekulturan, nevaspitan, neobrazovan i bezobziran pa da sebi da za pravo da tokom trajanja Festivala hrišćanske kulture otvoreno ismeva Timočku eparhiju i vladiku Ilariona?

Da se razumemo, nije  ovde reč o verskom ubeđenju, već o čistom bezobrazluku i prostakluku.

Kako drugačije definisati post koji je na fejsbuku objavio „Figo Raste“, uzorni Boškov omladinac Bora Bogdanović.

Foto: Printscreen / Facebook

I tek da ne bi bilo da se greške dešavaju i da svako ima pravo na gaf, naglasimo da ovo nije prva takva objava koja se tiče zaječarske pravoslavne zajednice:

Optuživati vladiku za krađu – naročito bez dokaza je van svake pameti, ali jezik omalovažavanja, podsmeha i vređanja je uobičajeni vid komunikacije mladog Figa na fejbuku, a na meti su svi oni koji kritički razmišljaju i ne podržavaju slepo gradsku vlast oličenu u Bošku Ničiću.

Pored toga, nameće se pitanje: Kada ovakav stav, kojim se ukazuje na to da je jednom pravoslavnom vladiki nije strano kršenje osme božije zapovesti, javno iznese osoba koja je bliska vladajućoj garnituri, treba li to shvatiti kao insajdersku informaciju ili samo kao gaf pojedinca?

Za one koji ne znaju, Bora Bogdanović ( tj. Figo Raste) je jedan od Boškovih „momaka za sve“, a upućeni kažu da je on jedan od glavnih Boškovih „botova“. Ima ga u svakoj diskusiji, a sve hvalospeve uredno deli na društvenoj mreži.

Možda to spada u delokrug rada Saveta za omladinu i sport, čiji je Bogdanović član? Ko više pljuje protivnike a uzdiže gradonačelnika dobija dodatne poene?

Foto: Printscreen / Facebook

Sporno je i to kako je Bora Bogdanović dospeo u Odbor za omladinu i sport. Nije valjda kao bilder?

Foto: Printscreen / Facebook

Kada se sve sabere i oduzme dolazi se do zaključka da je nedopustivo je da jedna ovakva osoba mlade ovog grada predstavlja bilo gde, a kamoli u nekom zvaničnom telu.

Šta će i da li će išta reći njegov mentor kad se vrati sa putešestvija po Italiji, hoće li ga izopštiti iz svog društva, da li će se izviniti episkopu?

Zbog njihove sramote, sramota je sve nas.